Marokkaanse koning verleent gratie aan duizenden gevangenen

Koning Mohammed VI van Marokko
ANP Koning Mohammed VI van Marokko
Koning Mohammed VI van Marokko heeft duizenden gevangenen gratie verleend. Hij deed dat ter gelegenheid van zijn jubileum als vorst. Mohammed trad 20 jaar geleden aan als koning.

Volgens een officiële verklaring werd de straf van 4.764 gevangenen kwijtgescholden. Onder de gelukkigen zijn ook mensen die in 2016 werden aangehouden en veroordeeld tijdens maandenlange protesten in het noordelijke Rif-gebied. Geschat wordt dat er toen meer dan 400 zijn aangehouden, van wie er eerder al 250 gratie kregen.

In een toespraak bij zijn paleis in de stad Tetouan zei de monarch dat hij blij is met de vooruitgang in infrastructuur en in de vrijheden in zijn land. Hij zei echter ook dat de inspanningen nog niet genoeg resultaat hadden.

De 55-jarige Mohammed V1 volgde in 1999 zijn vader Hassan II op.

Koning Mohammed VI van Marokko (midden) tijdens zijn toespraak in Tetouan.
AP Koning Mohammed VI van Marokko (midden) tijdens zijn toespraak in Tetouan.6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ANN LIMBOS

  Zijn ze ondertussen al in België ?

 • Peter Vaneigens

  En hoeveel komen er binnekort op ‘vakantie’ in België??

 • willy Niclaes

  Allez die staan binnenkort allemaal bij Maggie

 • Peter Janssens

  Dus om zijn verjaardag te vieren laat hij veroordeelde criminelen vrij? Wat met de sclachtoffers van die criminelen? En hoeveel zitten er al in een bootje richting Europa?

 • Marc Sierens

  Zodat ze naar België kunnen verhuizen.