Marokkaanse bende jaagt feestende jongens de dood in

Een achtervolging door ruziemakers op een nieuwjaarsfeest is gisteren in Rotterdam uitgemond in een dodelijke mensenjacht. Op hun vlucht kwamen twee 19-jarige jongens terecht onder de aanstormende intercity-trein op station Rotterdam Alexander. Zij werden volgens getuigen achtervolgd door een groep Marokkaanse jongeren die in dezelfde discotheek uit was.

Op slag dood
Een van de jongens, Bas van der Weijden uit Oegstgeest, was op slag dood. Zijn vriend Kevin Tshilumba, uit hetzelfde dorp, vocht gisteravond nog voor zijn leven. Hij probeerde zich nog op het perron te werpen en raakte daarbij zwaargewond aan beide benen.

Ruzie in disco
De twee waren samen met enkele andere vrienden uit Oegstgeest op bezoek bij een nieuwjaarsfeest in discotheek Outland. Zij vertrokken samen met hun vriend Timo, maar kregen ruzie met een andere groep.

Beide jongens overkwam het drama voor de ogen van een groep van zeker 25 getuigen op beide perrons. De politie heeft van zoveel mogelijk aanwezigen getuigenverklaringen opgenomen.

Jeugdtrainers
Beide vrienden waren jarenlang actief als jeugdtrainers voor de allerjongste voetballertjes in hun dorp.

Volgens getuigen zouden Bas van der Weijden en Keven Tshilumba zijn achtervolgd door een groep Marokkaanse ruziemakers. "We hebben alles nu in onderzoek en ook dit verhaal nemen we daarbij uiteraard mee", aldus een woordvoerster van de Rotterdamse politie.

De politie heeft inmiddels alle camerabeelden op het station als bewijs in beslag genomen. Onder de vermeende belagers van de vrienden uit Oegstgeest waren gisteren nog geen aanhoudingen verricht. (tlg/mvl)