Marine Le Pen wil andere naam voor Front National

EPA
Marine Le Pen, de voorzitter van de Franse extreemrechtse partij, heeft gisteren haar voorkeur uitgesproken voor een nieuwe naam voor haar partij. Die nieuwe naam moet aantonen dat de partij bereid is regeringsverantwoordelijkheden op te nemen. 

"Ik ben voor een naamswijziging", zei Le Pen tijdens een persconferentie in Alençon. De partijleidster toert al sinds september rond in Frankrijk om de hervorming van de partij uit te leggen aan haar aanhangers.

"Het Front National wordt een andere beweging, een beweging die zich opent, een beweging die allianties sluit, en daarom moeten we veranderen van een oppositiepartij naar een partij die regeringsverantwoordelijkheden wil opnemen, en dat moet duidelijk gemaakt worden met een naamswijziging", aldus Le Pen.

De Franse zender RTL berichtte vorige week nog dat 80 procent van de aanhangers van de partij een naamswijziging niet ziet zitten, maar Le Pen meent dat er nog onvoldoende resultaten van de ledenbevraging binnen zijn om conclusies te trekken. 
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Diane Bernaerts

  Affront National: gewéldig gevonden, Laetitia! :)

 • rik lagrou

  hoe dom kan je zijn parlement verkiezing verwaarlozen!

 • Gerry Cle

  Ze kan beter het programma veranderen ipv de naam. Anders is het gewoon 'oude wijn in nieuwe zakken'.

 • Roger Duyssens

  Het is niet met de naam te veranderen dat je je geloofwaardigheid verandert. Door het vertrek van Philipot is er binnen de partij iets veranderd. Het is nu duidelijk dat je wat er veranderd is en waarvoor men staat duidelijk maakt. Ofwel blijf je extreem rechts nationalistisch ofwel je wordt je meer flexibel. Macron heeft duidelijk bewezen dat men in Frankrijk open staat voor meer openheid duidelijkheid en vernieuwing.

 • Laetitia Vandenbosche

  Affront National is toch goed?