Marine Le Pen moet voor rechtbank verschijnen na verspreiden IS-foto's op Twitter

Marine Le Pen.
Photo News Marine Le Pen.
De voorzitster van de Franse extreemrechtse partij Rassemblement National (RN), Marine Le Pen, moet voor de correctionele rechtbank verschijnen omdat ze beeldmateriaal van terreurgroep Islamitische Staat (IS) had verspreid op Twitter. 

Een onderzoeksrechter in Nanterre beval de verwijzing van Le Pen voor "verspreiding van gewelddadige beelden". Eind maart was ook RN-politicus Gilbert Collard doorverwezen voor soortgelijke feiten.

Le Pen had in december 2015, enkele weken na de IS-aanslagen in Parijs, drie foto's gedeeld via Twitter. Daarop waren folteringen en executies uitgevoerd door terreurgroep IS te zien. Le Pen postte ze als antwoord op de journalist Jean-Jacques Bourdin: hij vergeleek het FN (de toenmalige naam van haar partij was Front National, nvdr) met Islamitische Staat en zij wilde hem terechtwijzen.
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • DIRK VAN DESSEL

  Schandalig, zo'n "politiek proces" en een aanfluiting van "Vrijheid van Meningsuiting" ; de objectief-correct geconstateerde feiten zijn nu eenmaal "de feiten" . Daar een politiek-correct censuur paravent omheen plaatsen camoufleert de waarheid maar de feiten blijven evenwel "de feiten"

 • JAN krommentak

  Dit waren allemaal gedeelde foto's die circuleerde op het internet dus wat maakt het dan zo speciaal dat zij hiervoor moet vervolgt worden wie begrijpt dit ? of gaan we kranten , dagbladen en alle internet providers ook vervolgen .

 • Rik Connaerdt

  Dit is gewoon hilarisch. Een mens zijn mening is vrij en beeldmateriaal mag verspreid worden. Deze censuur is op en top op maat gesneden van een bevooroordeelde politieke kaste.

 • Jan vanderwallen

  Waarom wil men deze beelden voor ons verbergen met ridicule wetten ? We leven in een 'vrij' continent, de burger moet weten wat er gebeurt.

 • wim Goossens

  En die van rechts doen zich voor als onschuldige lammatjes, maar meer en meer begint Europa te lijken op wat het 100 jaar geleden was en we weten, hoop ik, allemaal heel goed wat er 80 jaar geleden van gekomen is ....