Marine Le Pen begint aan "pre-presidentiële" campagne

Photo News
Tijdens haar nieuwjaarsontmoeting met de pers heeft de Franse politica Marine Le Pen vandaag aangekondigd dat ze zich in een "pre-presidentiële" campagne stort als voorbereiding voor een "grote ommekeer" ten opzichte van president Emmanuel Macron bij de presidentsverkiezingen van 2022.

In 2017 verloor Le Pen van Macron de slag om het Elysée. Terwijl ze al te kennen heeft gegeven binnen twee jaar opnieuw kandidaat te zullen zijn, zei de voorzitster van het Rassemblement national (RN) vandaag in een "pre-presidentiële" fase te zijn.

"Mijn beslissing is overdacht en genomen. Mijn project is te streven naar een project van nationale eenheid rond een geweldig Frans plaatje, een geweldig verenigend project dat de Fransen kan samenbrengen waar ze ook vandaan komen, een project van grote wending om het land weer op poten te zetten", aldus Le Pen wiens kandidatuur nog dient goedgekeurd tijdens het congres van het vroegere Front national in 2021.

Le Pen liet vandaag ook uitschijnen dat zij ook in 2027 haar kandidatuur zou kunnen stellen. 
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ROBERT GERTS

  Ik ben geen fransman, maar mijn stem en waardering heeft u!

 • Ronald Beintema

  Geweldig Marine, je had de vorige keer ook moeten winnen. Dan waren Frankrijk en de Fransen beter af dan onder Macron.....maar het kiessysteem is het probleem!!

 • danny janssens

  de vakbonden zullen u met open armen ontvangen

 • Ivan Smissen

  Presidentskandidate met volle steun van de Russische president, zijn roebels en zijn legertje van hackers! In ruil voor de uitverkoop van onze mensenrechten en onze democratie!

 • Pascal Buytaert

  Vive Marine Le Pen