Manuel Marrero wordt premier van Cuba

Manuel Marrero (in het midden), de eerste minister van Cuba.
AFP Manuel Marrero (in het midden), de eerste minister van Cuba.
Het parlement van Cuba heeft vandaag Manuel Marrero tot eerste minister benoemd, een post die sinds 1976 niet meer bestond in het land, zo hebben de staatsmedia gemeld. Marrero (56), een architect van opleiding, was minister van Toerisme sinds 2004.

"Dit voorstel is volgens de regels goedgekeurd door het politieke bureau van de communistische partij", verklaarde de Cubaanse president Miguel Diaz-Canel toen hij de naam van Marrero voorstelde aan de parlementsleden.

Het parlement, dat twee gewone zittingen per jaar houdt, kwam gisteren en vandaag bijeen om een aantal wijzigingen in het kader van de herziening van de grondwet uit te voeren, waaronder de herinvoering van de post van regeringsleider. De premier kan leiders en functionarissen van het centrale staatsbestuur benoemen of vervangen en zal het werk van de provinciegouverneurs controleren.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • robrecht Peeters

    Toerisme is de inkomstenbron van Cuba geworden wat hem tot de belangrijkste minister van de regering maakte en enorm veel macht opleverde wat hij nu valoriseert.