Manuel (24) wint jackpot van 763 miljoen: “Ik heb meteen mijn job opgezegd”

Manuel Franco poseert trots met zijn cheque.
AP Manuel Franco poseert trots met zijn cheque.
Manuel Franco deed sinds zijn achttiende mee aan de Amerikaanse loterij. En dat het heeft geloond, is nog een understatement. De 24-jarige man uit Wisconsin mag de derde grootste jackpot uit de Amerikaanse geschiedenis mee naar huis nemen: 768,4 miljoen dollar (ruim 685 miljoen euro).
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De jongeman kocht het winnende lot op 27 maart. Hij zette 10 dollar (omgerekend 9 euro) in. En hij had al direct bij de aankoop een goed gevoel.

Maar dat was nog niets vergeleken met het euforische gevoel dat hem overviel toen bleek dat hij als dé grote winnaar uit de bus was gekomen bij de trekking.

“Het was fantastisch. Mijn hart ging ongelofelijk hard tekeer. Ik voelde het bloed door mijn aderen stromen. Ik schreeuwde het minutenlang uit, zei Manuel tijdens een persconferentie. In Wisconsin mogen lottowinnaars immers niet anoniem blijven.

De man ging de volgende dag naar zijn werk, maar zweette overvloedig en kon het goede nieuws amper verbergen voor zijn collega’s. Hij zou zijn job snel vaarwel zeggen.

Manuel Franco
AP Manuel Franco

De Amerikaan weet nog niet goed wat het volgende hoofdstuk in zijn leven zal inhouden, maar hij wil er wel de nodige tijd voor nemen zodat hij niet op het verkeerde pad komt. Hij heeft een team van advocaten en financiële experts rond zich verzameld om hem daarbij te helpen.

Eén belangrijke beslissing heeft hij al wel genomen. Normaal zou het volledige bedrag gedurende 29 jaar lang worden uitbetaald. Maar Manuel koos ervoor om meteen het cash bedrag van 477 miljoen dollar aan te nemen.

“Nu wil ik alles eerst laten bezinken”, aldus Manuel. “Ik wil de wereld helpen, maar ook mijn toekomst veiligstellen.”
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bix Froefel

  Is het niet de eerste regel dat je niet meteen je werk opzegt? Als je het ooit weer nodig hebt, of je gaat je vervelen...

 • Edmond Dantès

  Het normale Amerikaanse scenario van grote lotterijwinnaars voorziet nu het volgende: Veel te groot huis, veel te dikke auto(s), verre verplaatsingen uitsluitend nog per private jet, te dure hotelsuites en 24/7 een kransje bloedzuigend personeel rond zich heen, klaar om elk detail van je privéleven te verkopen aan de roddelbladen.

 • Ingrid Vantroostenberghe

  Hij zal nu wel veel “vrienden”, aandacht van vrouwen krijgen

 • mark germanus

  Help eerst uw eigen dan de rest !

 • Lucian Voinea

  en nu zo'n een grote lichaam, laten we hem terug proberen terug zien 8jaar later...