Manson-volgelinge blijft opgesloten na 19 aanvragen tot vrijlating

Het gerecht in Californië heeft de vraag tot voorwaardelijke invrijheidstelling van Leslie Van Houten, ex-volgelinge van sekteleider Charles Manson, verworpen. Van Houten zit een levenslange gevangenisstraf uit voor haar betrokkenheid bij de gruwelijke moordpartijen van de 'Manson Family ' in Los Angeles in augustus 1969.

De vrouw is intussen 60 jaar. Ze heeft al 19 aanvragen ingediend voor voorwaardelijke invrijheidstelling. De laatste dateert van 2007.
Leslie Van Houten was samen met twee andere sekteleden betrokken bij de moord op het echtpaar Leno en Rosemary LaBianca. Ze was toen amper 19 jaar. Van Houten diende Rosemary meer dan tien messteken toe. Haar verdediging voor de rechtbank luidde dat ze dacht dat de vrouw reeds overleden was.
 
Sharon Tate
Van Houten was niet betrokken bij de moord op actrice Sharon Tate, de vrouw van cineast Roman Polanski. Tate, op het moment van de feiten hoogzwanger, werd samen met vier anderen bloedig afgeslacht in een villa in LA.
 
Leslie Van Houten kreeg de doodstraf, net als Charles Manson en drie andere aanhangers van de groep. Maar omdat de doodstraf in Californië in 1972 werd afgeschaft, is hun straf omgezet in levenslang. (afp/tw)

UNKNOWN