Mannen in boerka overvallen horlogewinkel in Londen

AFP
De politie onderzoekt de spectaculaire diefstal in een winkel in het centrum van Londen, waarbij zes mannen verkleed in boerka's de vitrines met bijlen kapot sloegen en aan de haal gingen met luxehorloges.

De diefstal vond gisteren kort voor 20.30 uur plaats in de bekende winkel Selfridges in Oxford Street, de belangrijkste winkelstraat in het centrum van Londen. Twee mannen werden al gearresteerd, meldt de Scotland Yard in een persbericht.

De twee verdachten waren van hun motorfiets gevallen, nadat ze gevlucht waren, en werden tegengehouden door voorbijgangers vooraleer de politie hen arresteerde. Ze hadden meerdere horloges onder de boerka.

Een van de twee werd in hechtenis genomen, de andere werd in het ziekenhuis opgenomen voor een mogelijke beenbreuk. De criminelen waren vermomd als vrouwen met een boerka. Het bedrag van de diefstal werd nog niet bepaald.

"Het is een brutale diefstal die goed voorbereid en doordacht lijkt te zijn. Gelukkig raakte niemand gewond", zei inspecteur Andy Noyes van Scotland Yard.