Mannen aangevallen door menigte omdat ze auerhoen doodsloegen

Creative Commons @sighmanb
Een boze menigte heeft zaterdag in het zuiden van Duitsland twee jongemannen aangevallen nadat die in een dronken toestand een zeldzame auerhoen hadden doodgeslagen. Dat heeft de politie van Titisee-Neustadt, in het Zwarte Woud, bekendgemaakt.

De twee verdachten, 20 en 22 jaar oud, vielen de auerhoen aan met een fles toen ze na een feestje op weg naar huis waren. Ze verklaarden volgens de politie dat de vogel hen bedreigde en dat ze het dier aanvielen uit zelfverdediging.

Na het incident kwamen getuigen tussenbeide en hielden ze de twee mannen vast. De woedende menigte sloeg hen en goot bier over hen heen. De politie onderzoekt de rol van verschillende betrokkenen in het incident.

De auerhoen is in Duitsland en elders in Europa met uitsterven bedreigd. Ontmoetingen met mensen zijn in hun heuvelachtige leefgebieden niet ongewoon. De mannetjes staan erom bekend dat ze territoriaal gedrag kunnen vertonen. Er is een actieplan om de populatie in het Zwarte Woud stabiel te houden.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gaston FOUBERT

  We hadden vroeger een zilverfazant lopen en als die in zijn dagje was moest je niet in de boomgaard gaan. Auerhoenen zijn ook niet klein en het kan best zijn dat die agressief is geworden.

 • maurice snelders

  Sterk hoor van "die echte mannen"

 • Jan Verstrepen

  Zo moet dat geen plaats voor zulk soort.

 • Pol Verweg

  Zelfverdediging tegen een vogel? Hopelijk worden ze zwaar gestraft.

 • Daisy De Smedt

  De gemeenschap heeft gelijk, dronken of niet je slaat geen dier dood!