Manager schoolkantine ontslagen nadat ze gratis lunch gaf aan arme leerlingen

Della Curry is trots op wat ze heeft gedaan.
CBS Della Curry is trots op wat ze heeft gedaan.
Della Curry zit sinds vrijdag zonder werk. De manager van een schoolkantine in de Amerikaanse staat Colorado werd de laan uitgestuurd omdat ze arme hongerige leerlingen een gratis lunch had aangeboden. De vrouw heeft nog geen moment spijt gehad van haar barmhartige daad. Ze vindt dat de regels op Amerikaanse scholen moeten worden aangepast.

De getrouwde moeder van twee kinderen werkte tot voor kort met hart en ziel in de kantine van de basisschool Dakota Valley in Aurora. "Er zat een huilend meisje voor me omdat ze niet voldoende geld had voor een middagmaal", doet Curry haar verhaal aan CBS. "Ja, ik bood haar een gratis lunch aan."

In het district waar de school is gevestigd, heeft de lokale overheid nochtans een oplossing bedacht. Arme leerlingen waarvan de ouders jaarlijks niet meer verdienen dan een bepaald bedrag hebben recht op een klein broodje belegd met kaas en een pakje melk.

Volgen Curry is die maaltijd echter niet voldoende voor de snel groeiende kinderen. Bovendien zijn er heel wat leerlingen die volgens de overheid niet in aanmerking komen terwijl ze zich toch geen schoollunch kunnen veroorloven. Daarom betaalde ze vaak lunches uit haar eigen zak en soms gaf ze er enkele gratis. "Ik geeft toe dat ik de wet heb overtreden maar de wet moet gewoon veranderen", aldus de voormalige kantinemanager.

De vrouw hoopt dat haar verhaal de overheid zal aanzetten om de regels aan te passen. "Indien mijn ontslag de enige manier is om iets te veranderen, dan is dat maar zo", besluit de moedige vrouw.