Man zwaar verbrand nadat hij in warmwaterbron in Yellowstone sukkelde

thinkstock
In het Amerikaanse natuurpark Yellowstone is de 21-jarige Gervais Dylan Gatete zwaar verbrand geraakt nadat hij in een van de warmwaterbronnen van het park belandde, zo delen de parkautoriteiten mee.

Het incident vond dinsdagavond plaats. Gatete bevond zich samen met zeven andere mensen in de omgeving van de bron. De groep probeerde de man hield vervolgens per auto naar het ziekenhuis over te brengen, maar hield omstreeks middernacht een wagen met parkwachters tegen om om hulp te vragen. Gatete, die werkt voor een van de hotels in het park, werd overgevlogen naar het ziekenhuis van Salt Lake City. Zijn toestand is stabiel.

Onderzoekers proberen nu te weten te komen hoe Gatete precies in het water is beland.

Gevaarlijke omgeving

Sommige warmwaterbronnen in het park bereiken een temperatuur van zo'n 100 graden Celsius. Dan Wenk, de hoofdopzichter van het park, laat in een verklaring weten dat de vele bronnen in het park erg gevaarlijk zijn en dat de grond eromheen fragiel en dun is: het kokend hete water bevindt zich net onder de oppervlakte. "We beklemtonen voortdurend dat mensen op de wandelpaden en houten paden moeten blijven. Niet alleen om de natuur te beschermen, maar ook voor hun eigen veiligheid," luidt het.

Bezoekers worden aangemaand op de houten promenades te blijven.
National Park Service Bezoekers worden aangemaand op de houten promenades te blijven.

Dodelijke incidenten

Het is het eerste keer dat er dit jaar iemand in de gevaarlijke waterbronnen valt, maar incidenten komen in het park wel vaker vor. In 2016 overleed een 23-jarige man nog nadat hij in een van de bronnen was gesukkeld. De autoriteiten besloten dat het te gevaarlijk was om zijn lichaam uit het water te halen. Tegen de dag nadien was het lijk al bijna volledig opgelost. In 2000 belandden drie mensen in een bron in het park: een persoon overleed, de twee anderen liepen ernstige brandwonden op.

Onder Yellowstone bevindt zich een supervulkaan: die verwarmt de warmwaterbronnen in de regio.

thinkstock2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Number One

    Da's weer heel duidelijk geschreven!

  • Sven Govers

    Dommerik..