Man zwaait met vuurwapen: Nederlands station 's-Hertogenbosch ontruimd

Politiemannen houden het verkeer tegen voor het station van 's-Hertogenbosch in Nederland nadat een man dreigde een trein op te blazen tijdens de avondspits. Later op de avond werd het station opnieuw ontruimd omdat een man met een geweer aan het zwaaien was.
AP Politiemannen houden het verkeer tegen voor het station van 's-Hertogenbosch in Nederland nadat een man dreigde een trein op te blazen tijdens de avondspits. Later op de avond werd het station opnieuw ontruimd omdat een man met een geweer aan het zwaaien was.
Voor de tweede keer vanavond is in Nederland het station van de 's-Hertogenbosch ontruimd, ditmaal omdat een man op het perron met een pistool zwaaide. Eerder op de avond pakte de politie al iemand op die een bommelding had gedaan. De twee incidenten hebben volgens de politie niets met elkaar te maken. Het treinverkeer is ontregeld. 

Rond kwart over tien vanavond werd een deel van het station opnieuw ontruimd, nadat een man met een vuurwapen gezien was op een van de perrons. Vanaf één zijde mochten bezoekers enige tijd het station niet meer in, het treinverkeer ligt stil, een arrestatieteam is ter plaatse. Twee perrons zijn afgesloten.

Twee keer

De ontruiming volgt slechts een uur na een ander groot incident op hetzelfde treinstation: om acht uur vanavond werd Den Bosch CS ook ontruimd Een man met een tas riep in een trein dat hij een bom bij zich had. Rond kwart over negen kon een verdachte aangehouden worden en werd het station weer vrijgegeven.

Treinverkeer ontregeld

Door de incidenten op het station is het treinverkeer in de omgeving ontregeld. Treinpassagier Stijn Smulders meldt op Twitter dat hij door de twee opeenvolgende incidenten al vierenhalf uur vastzit in treinen op en neer tussen Utrecht en Den Bosch.

Een trein op station Den Bosch.
ANP Een trein op station Den Bosch.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Tom Janssens

    Een verwarde man waarschijnlijk

  • Eddy van Dorst

    binnenkort moeten de criminele hun beurt afwachten voor ze hun ding kunnen doen.Zulke toestanden krijg je met een gerecht dat niet werkt