Man wordt midden op straat met zwaard vermoord in Stuttgart

Het slachtoffer lag dood op straat.
EPA Het slachtoffer lag dood op straat.
In de Duitse stad Stuttgart heeft een man gisteravond midden op straat een andere man doodgestoken met een zwaard. De dader kon opgepakt worden. De politie gaat er voorlopig van uit dat de dader handelde uit persoonlijke overwegingen.

Verschillende mensen waren getuige van de moord. De vermoedelijke dader is een 28-jarige Syriër. Hij zou tot voor kort in hetzelfde huis hebben gewoond als het slachtoffer, een 36-jarige Duitser van Kazachse afkomst. De mannen zouden voor de aanval ruzie gehad hebben.

De dader zou een zwaardachtig mes verschillende keren in het slachtoffer gestoken hebben. Volgens de politie vluchtte de 28-jarige man daarna weg. Het hevig bloedende slachtoffer stierf op straat aan zijn verwondingen. Enkele uren later kon de verdachte vlak bij de plaats van het misdrijf opgepakt worden.

Bekend bij politie
Meer details over de beweegredenen van de dader kan de politie nog niet geven. De 28-jarige Syriër verblijft sinds 2015 in Duitsland en beschikt over een geldige verblijfsvergunning. Hij zou bekend geweest zijn bij de politie.

De verdachte wordt vandaag nog altijd verhoord. Hij zal daarna voor een onderzoeksrechter worden geleid.
Op sociaalnetwerksites circuleren verschillende video's van de moord. De politie zegt dat de beelden als bewijsmateriaal gebruikt worden, maar vraagt de gebruikers wel om de beelden offline te halen.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Danielle Van de Cauter

  wir schaffen dass!!!! dat is de stomste opmerking ooit!!!!

 • Gino Denil

  Zo langzamerhand worden we weer een beetje middeleeuwen. Zou dat door de klimaatopwarming komen. Toen was het toch ook warmer.

 • Daniel Van Buggenhout

  Weer maar is een “ akkefietje” met een gelukszoeker zekers , waar en wanneer gaat dit eindelijk stoppen , grenzen dicht Basta ! !

 • Jack Hoeben

  Niks off-line halen!De mensen mogen weten wat een impact de immigratie heeft in heel Europa.Het is elke dag wat anders met dit uitschot dat wij moeten helpen!

 • Jean Paul Peelos

  Hoe kan je een geldige verblijfsvergunning hebben als je "bekend" bent bij de politie?