Man werd als baby achtergelaten op Britse luchthaven: 33 jaar later spoort hij eindelijk zijn ouders op

Steve Hydes, ook wel bekend als 'Gary Gatwick'.
RV Steve Hydes, ook wel bekend als 'Gary Gatwick'.
Na meer dan dertig jaar is Steve Hydes (33) erin geslaagd om zijn biologische ouders op te sporen, nadat ze hem als pasgeboren baby achterlieten in de toiletten van luchthaven Gatwick in Londen. Waarom hij te vondeling werd gelegd, zal echter altijd een mysterie blijven: zijn moeder blijkt inmiddels overleden te zijn.

Hydes werd in 1986 gevonden in de toiletten van de zuidelijke terminal op de Londense luchthaven, gewikkeld in een dekentje. Hij was toen ongeveer tien dagen oud. Zijn verhaal haalde de voorpagina’s van de Britse pers en hij werd ‘Gary Gatwick’ gedoopt, naar de mascotte van de luchthaven. Uiteindelijk werd hij in een pleeggezin opgevangen. Later werd hij geadopteerd door de familie Hydes.

Zoektocht

Zo’n vijftien jaar geleden besloot hij om zijn biologische familie op te sporen. Hij lanceerde verschillende oproepen in de media en startte zelfs een Facebookpagina waar hij mensen aanmoedigde om hem te contacteren met tips. “Hoewel ik een gelukkig gezin heb (Hydes kreeg twee kinderen, red.), wil ik weten wat er met me gebeurd is in mijn vroege jaren aangezien ik mijn naam niet ken, mijn verjaardag of of ik broers of zussen heb”, schreef hij op de pagina. In eerdere interviews liet Hydes herhaaldelijk weten dat hij zijn ouders niets verwijt, maar wel graag wil weten waar hij vandaan komt. 

De zoektocht werd bemoeilijkt doordat er amper informatie voorhanden was. Zo bleek dat de politie zijn dossier had vernietigd, waardoor enkele cruciale details verloren gingen. Onder andere zou een jonge vrouw in een telefoongesprek aan de politie hebben verteld dat zij zijn moeder was, maar haar contactgegevens werden niet bewaard.

Broers en zussen

Op vrijdag kwam er dan toch verlossend nieuws. Hydes bevestigde in een Facebookbericht zelf dat hij eindelijk zijn ouders had gevonden, dankzij de hulp van genealogen en DNA-onderzoek. Er volgde echter nog een laatste klap: zijn biologische moeder is overleden, waardoor hij nog steeds niet weet waarom hij werd achtergelaten.

“Maar ik heb mijn biologische vader en broers en zussen gevonden [...] die allemaal niet op de hoogte waren van mijn bestaan”, aldus Hydes. Meer details deelt hij niet. Hij heeft het over een “vrij gevoelige zaak voor elke betrokkene”. 

Wel bedankte Hydes iedereen voor de steun die ze hem boden in de afgelopen jaren. “Het werk dat de genealogen doen is ongelooflijk en jarenlang hebben ze zo hard gewerkt. Het is dankzij hen dat ze zaken zoals de mijne oplossen. Elke dag laten meer mensen hun DNA testen en ik hoop dat dit en mijn verhaal bewustzijn kan creëren en kan voorkomen dat andere baby’s worden achtergelaten.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.