Man wandelt met tasje handgranaten door bos bij Nederlandse Ede

Archiefbeeld: illustratiefoto.
AP Archiefbeeld: illustratiefoto.
Een Nederlandse man heeft maandag een tijdlang rondgewandeld met een tasje met daarin ‘zeer gevaarlijke handgranaten van Joegoslavische makelij’, aldus de politie in Ede in de Oostelijke provincie Gelderland op Facebook. Na een poosje bedacht de wandelaar dat het misschien wel gevaarlijk was wat hij deed, waarna hij de tas weer neerzette en de politie belde.

De wandelaar had het tasje gevonden in het bos in de buurt van een parkeerplaats langs de snelweg nabij Ede. Hij keek in de tas en ontdekte de handgranaten. Omdat hij de projectielen niet onbeheerd wilde achterlaten, nam hij het tasje met de volgens de politie extreem gevaarlijke inhoud mee.

De politie zette de parkeerplaats af en schakelde de Explosieven Opruimingsdienst Defensie in. Die heeft de Joegoslavische handgranaten meegenomen. Ze zijn ingeleverd bij het Nederlands Forensisch Instituut die de explosieven gaat onderzoeken, aangezien zulke granaten regelmatig worden aangetroffen in het criminele circuit, aldus de politie.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Bart Vrancken

    Nou , dat was nagenoeg een explosieve wandeling ! Lachgas , granaten , 't is wat met de mode tegenwoordig.