Man waant zich bij 300 km/u F1-piloot en schudt politie af

De Franse gendarmerie had de grootste moeite om de extreme wegpiraat in zijn Audi RS5 V8 een dag later in te rekenen.
De Franse gendarmerie had de grootste moeite om de extreme wegpiraat in zijn Audi RS5 V8 een dag later in te rekenen.
We kennen allemaal de Franse A7 als de Autoroute du Soleil van de jaarlijkse zomerse vakantie-uittochten naar het Zuiden van Frankrijk. Een Duitse wegpiraat dacht op die autosnelweg in zijn Audi RS5 V8 even dat hij Sebastian Vettel was, want als een ware Formule 1-piloot schudde hij bij liefst 300 km/u de Renaults Mégane van de Franse gendarmerie af. Daarbij speelde de snelheidsduivel nadrukkelijk met mensenlevens, want hij aarzelde niet om bij die waanzinnige snelheid over de pechstrook te razen en tussen auto's te slalommen. Bovendien ramde de Duitser op zijn wilde straatrace ook nog een péage-slagboom. Hij slaagde erin de politie af te schudden, maar werd een dag later toch ingerekend.

De wilde achtervolging, die veel weghad van een scène uit een James Bond-film, begon dinsdag rond 14 uur op de A7 ter hoogte van de stad Valence. Agenten van het korps voor verkeersveiligheid (ESDR) van het departement Drôme flitsten in de richting van Lyon een chauffeur aan het stuur van een Audi RS5 V8 met een snelheid van 157 km/u waar 110 km/u toegestaan is op de gevaarlijke ring rond Valence.

Plankgas
De 47 km/u die hij te snel reed, zouden hem een zware boete opgeleverd hebben, maar de wegpiraat wilde die blijkbaar ontlopen. In hun Renault Mégane RS zetten twee wagens van de snelle interventie-eenheid van de Franse gendarmerie de achtervolging in. Na enkele kilometers aan meer dan 250 km/u geraakten ze eindelijk ter hoogte van het te onderscheppen voertuig. De Duitse snelheidsduivel merkte dat op en in plaats van te stoppen, gaf hij nog meer gas.

Verlaat A7
Tijdens de wilde achtervolging aarzelde de man niet om de gendarmes bij een topsnelheid van 300 km/u af te schudden door over de pechstrook te scheuren en te slalommen tussen de andere voertuigen op de autosnelweg met drie rijstroken. Zo bereikte hij tientallen kilometers verderop het péage-station van Tain-l'Hermitage. Daar ramde hij door de slagboom om enkele seconden later de Autoroute du Soleil te verlaten.

Opgemerkt
Een grootscheepse zoekactie werd op het getouw gezet om de Audi RS5 met Duitse nummerplaat op te sporen. Er kwam zelfs een helikopter aan te pas, maar de zoektocht blijkt aanvankelijk vruchteloos. Pas een dag later merkte een agent van de militaire politie de geseinde wagen op in het centrum van Valence. Opnieuw werd er groot alarm geslagen en deze keer ontkwam de extreem roekeloze wegpiraat niet. Er wacht hem een zware straf.