Ga naar de mobiele website
^ Top

Man vliegt van Londen naar Berlijn met paspoort van vriendin zonder dat security iets opmerkt

Michael Randall en zijn vriendin Charlotte Bull, die duidelijk niet veel gemeenschappelijke uiterlijke kenmerken hebben.
Facebook Michael Randall en zijn vriendin Charlotte Bull, die duidelijk niet veel gemeenschappelijke uiterlijke kenmerken hebben.
Een man vertrok naar de luchthaven in Londen en nam per ongeluk het paspoort van zijn vriendin mee. De security slaagde er echter niet in om de fout op te merken, waardoor hij even later zonder enige problemen in Berlijn landde.

Michael Randall, een 23-jarige Formule 1 technicus, raakte door de security op Gatwick Airport in Londen terwijl hij het paspoort van zijn vriendin Charlotte Bull toonde. Even later kwam hij er opnieuw mee weg toen hij hetzelfde document aan het personeel van het vliegtuig moest tonen voordat hij aan boord ging.

Die ochtend nam hij per ongeluk het paspoort van zijn vriendin mee uit hun huis in Middlesex (Engeland). Het koppel was net terug van een reis naar Frankrijk, waardoor de paspoorten nog bij elkaar lagen. "Het is schandalig dat ik zo ver ben geraakt. Het personeel van easyJet had de documenten grondig moeten bekijken, maar dat deden ze dus duidelijk niet", aldus Randall. "Het is verontrustend, aangezien ik niet eens op Charlotte lijk."

Ondervraging in Berlijn

Randall had zelf niet door dat hij het foute paspoort bij zich had tot hij in Berlijn geland was. "Ik merkte pas op dat er iets mis was toen ik in de luchthaven van Berlijn aankwam. Het leek me het beste om eerlijk te zijn, dus ik ging zelf naar de security. Die namen me apart en even was ik bang dat ze het paspoort van Charlotte in beslag zouden nemen."

Uiteindelijk werd hij 90 minuten ondervraagd door de security in de luchthaven van Berlijn, waarna hij dan toch de stad in mocht. Een collega van Randall reisde later die dag nog af naar Berlijn vanuit Londen waardoor hij het juiste paspoort kon bezorgen.

Een woordvoerster van easyJet excuseert zich voor het voorval en geeft toe dat de medewerkers de fout hadden moeten opmerken. "We onderzoeken nu hoe de passagier kon inchecken in Londen met de foute documenten."

AFP
Meer over5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Tom Desmedt

  Inderdaad, Abdelelah!

 • Gedra Gedra

  LOL waarom maakte hij er een spel van gewoon door lopen en van hotel collega's het laten brengen waarom luchthaven en vöral easyjet slecht maken bij mij kwam die er niet meer in.

 • Jan Devijver

  Wouter, day klopt. Alleen is UK geen onderdeel van Schengen...

 • Abdelelah Et Talie

  Idd Wouter maar deze gast wil aandacht.

 • wouter ectors

  Binnen de schengen zone wordt geen identiteitscontrole gedaan. Vrij verkeer van personen. Afgelopen vakantie heb ik geen enkele keer mijn identiteitskaart moeten laten zien op de luchthavens.

Meld een bug