Man verdient 45.000 euro met één fles in leeggoedautomaat maar loopt tegen de lamp

YouTube
In Keulen wist een drankenhandelaar een leeggoedautomaat zo te manipuleren dat hij met het inleveren van één fles zowat 45.000 euro verdiende. Een anonieme tipgever verlinkte de 37-jarige man die eerder deze week wegens commerciële fraude werd veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 10 maanden.

De man verbouwde de leeggoedautomaat volgens de krant Kölner Stadtanzeiger zodat hij er telkens dezelfde fles in kon stoppen zonder dat die werd ingeslikt. Die manipulatie, met een magnetische sensor en een soort houten tunnel, kostte hem wel 5.000 euro, maar leverde hem wel 45.000 euro op. De fles die hij daarvoor gebruikte, leverde hem telkens 25 cent statiegeld op.

De drankenhandelaar legde in totaal 177.451 keer dezelfde fles in de machine, wat hem uiteindelijk precies 44.362,75 euro opbracht. Al die tijd zat de man met de flessenautomaat in zijn kelder. "Dus daar heb je hele dagen niets anders gedaan dan die automaat bedienen?", vroeg de rechter. Waarop de beklaagde antwoordde: "Ik heb er een radio bij gezet, anders was het zo saai'.