Man van West-Vlaams slachtoffer: "Ze was een fantastische echtgenote en schitterende moeder"

Het Belgische slachtoffer is Ann-Laure Decadt (31) uit Staden.
AFP, RV Het Belgische slachtoffer is Ann-Laure Decadt (31) uit Staden.
Het Belgische slachtoffer van de aanslag in New York is Ann-Laure Decadt (31) uit Staden, in West-Vlaanderen. Dat bevestigt de familie in een mededeling. “Ann-Laure is 31 jaar geworden en was een fantastische echtgenote en de meest schitterende mama van onze twee zoontjes van drie maand en drie jaar oud", vertelt haar echtgenoot. "Dit verlies is ondraaglijk en niet te vatten"

"Ik werd gisteravond gecontacteerd door het Presbyterian Hospital Lower Manhattan", aldus de man van Ann-Laure Decadt in een korte mededeling. "Zij vertelden dat er een aanslag geweest was en dat mijn vrouw daarbij overleden was. Zij zat op de fiets en werd blijkbaar verrast door het gevaarte dat van achteren kwam. Ze was op citytrip met haar twee zussen en haar moeder. Zij waren bij mijn vrouw op het moment van de aanslag, maar zijn gelukkig ongedeerd."

De man noemt zijn vrouw een "fantastische echtgenote" en "de meest schitterende mama". Ze laat twee zoontjes na, eentje van drie jaar en eentje van drie maanden oud. Wanneer de jonge vrouw naar België kan worden overgebracht, is nog onduidelijk. In het woonzorgcentrum De Oever, in Oostnieuwkerke, ligt een rouwregister voor Ann-Laure Decadt.

-
Hans Verbeke -
-
RV -82 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Sarah Vandeurzen

  Je partner en mede-ouder van je kinderen verliezen is een hel die je leven in 1 seconde veranderd in een nachtmerrie. Hier bijna 2 jaar geleden en de pijn weegt enorm op ons. Zoek steun als je daar nood aan hebt, maar laat niemand je verplichten om te praten. Ik heb anderhalf jaar gezwegen. Met de woorden "sterkte" ben je nu heel weinig, neem je tijd, ook al duurt dit een leven.

 • MARC VERSTAETEN

  Moest het mijn echtgenote zijn, Er komt dan GEEN kerkelijke begrafenis. Verzorgd door die bende SCHIJHEILIGE ONDERKRUIPERS!

 • Jacques De Meerleer

  Kan er gewoon niet bij , sterkte aan gans de familie , zeker aan kindjes en echtgenoot ,die nu verder moeten zonder mama ,

 • Monique Mestdagh

  Ik vind dit zéér triestig dat zo een mooie mevrouw op dergelijke wijze om het leven komt. Maar ik zit met een heleboel vragen. Heeft zij zomaar haar zoontjes achter gelaten ? Een kind van 3 maand ? Moet dat niet bij zijn mama zijn ? En de echtgenoot zit in Scotland ? In ieder geval : deze moorddadige raid had niet mogen gebeuren. Mijn christelijke deelneming aan àlle slachtoffers.

 • Kristina De Backer

  erg, heel erg !!! Innige deelneming. Sterkte voor gans de familie en vrienden ! Kristina De Backer