Man van West-Vlaams slachtoffer: "Ze was een fantastische echtgenote en schitterende moeder"

Het Belgische slachtoffer is Ann-Laure Decadt (31) uit Staden.
AFP, RV Het Belgische slachtoffer is Ann-Laure Decadt (31) uit Staden.
Het Belgische slachtoffer van de aanslag in New York is Ann-Laure Decadt (31) uit Staden, in West-Vlaanderen. Dat bevestigt de familie in een mededeling. “Ann-Laure is 31 jaar geworden en was een fantastische echtgenote en de meest schitterende mama van onze twee zoontjes van drie maand en drie jaar oud", vertelt haar echtgenoot. "Dit verlies is ondraaglijk en niet te vatten"

"Ik werd gisteravond gecontacteerd door het Presbyterian Hospital Lower Manhattan", aldus de man van Ann-Laure Decadt in een korte mededeling. "Zij vertelden dat er een aanslag geweest was en dat mijn vrouw daarbij overleden was. Zij zat op de fiets en werd blijkbaar verrast door het gevaarte dat van achteren kwam. Ze was op citytrip met haar twee zussen en haar moeder. Zij waren bij mijn vrouw op het moment van de aanslag, maar zijn gelukkig ongedeerd."

De man noemt zijn vrouw een "fantastische echtgenote" en "de meest schitterende mama". Ze laat twee zoontjes na, eentje van drie jaar en eentje van drie maanden oud. Wanneer de jonge vrouw naar België kan worden overgebracht, is nog onduidelijk. In het woonzorgcentrum De Oever, in Oostnieuwkerke, ligt een rouwregister voor Ann-Laure Decadt.

-
Hans Verbeke -
-
RV -Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.