Man valt groep wandelaars aan tijdens trektocht in Virginia: een dode en zwaargewonde

Een wandelaar, van wie de leeftijd niet bekend is, werd tijdens een trektocht in groep doodgestoken.
Shutterstock Een wandelaar, van wie de leeftijd niet bekend is, werd tijdens een trektocht in groep doodgestoken.
Een 30-jarige man met een mes viel vrijdagavond een groep van vier wandelaars aan tijdens een trektocht in de Amerikaanse staat Virginia. Een mannelijk slachtoffer kwam daarbij om het leven. Een andere wandelaarster raakte zwaargewond, zo bericht CNN vandaag. De dader, die geen onbekende is bij het gerecht, werd door de politie opgepakt. Hij wordt beschuldigd van moord. 

James L. Jordan viel de wandelgroep aan op de Appalachian Trail, een 3.000 kilometer lange route in het oosten van de Verenigde Staten die elk jaar door ongeveer drie miljoen mensen wordt bewandeld. Toen de wandelaars vrijdagavond wilden kamperen langs de route, werden ze ernstig bedreigd door Jordan. Hij schreeuwde dat hij hun tenten in brand zou steken.

De vier wandelaars vluchtten weg, maar Jordan kon twee van hen inhalen waarna hij ze aanviel met een mes. Het mannelijke slachtoffer werd in de borst gestoken en overleed ter plekke. Vlak voor zijn dood kon hij nog een noodsignaal met zijn GPS versturen, waarna de politie in actie schoot. De vrouw die bij hem was raakte zwaargewond, maar kon uiteindelijk ontsnappen. “Ze deed alsof ze dood was. Toen de dader wegliep om zijn hond te zoeken, is ze weggerend”, zegt sheriff Keith Dunagan in een verklaring. 

“De vrouw vond andere wandelaars in het bos die haar naar een veilige plek brachten. Ze belden de hulpdiensten”. Voorlopig wil de politie niets kwijt over de identiteit van de slachtoffers. 

(Lees hieronder verder.)

James L. Jordan
CNN, New York Times James L. Jordan

Geen onbekende

Jordan, die bloedvlekken op zijn T-shirt had, werd door de politie in het bos gearresteerd. Hij teisterde naar verluidt al langer wandelaars op de route in het oosten van de VS. Enkele weken geleden werd hij er al eens opgepakt voor het bedreigen van enkele mensen. Hij was ook in het bezit van drugs, maar ging alsnog vrijuit. 

“Ik heb er alles aan gedaan om deze man van het pad te krijgen. En dat heb ik ook gedaan, maar de rechter werkte niet mee”, zei sheriff Mike Hensley die verduidelijkt dat er toen officieel geen klacht tegen Jordan werd ingediend. 

Volgens de wandelaars die vrijdagavond konden ontsnappen, kampte de man duidelijk met geestelijke problemen. “Hij gedroeg zich verward, terwijl hij zong en gitaar speelde”, zo staat in een verklaring te lezen. 

De zaak wordt momenteel verder onderzocht. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.