Man sterft bij ontploffing ticketautomaat in Duits station: twee verdachten opgepakt

Al 13 automaten ontploft sinds begin dit jaar in Halle bij Leipzig

(Archieffoto)
iStock (Archieffoto)
In het Duitse Halle is een negentienjarige man omgekomen bij de ontploffing van een ticketautomaat in een tramstation, de S-Bahn. De politie vermoedt dat hij betrokken was bij de ontploffing van de automaat. Twee andere verdachten werden opgepakt. Het is al de dertiende keer dat zo’n machine explodeert in de stad ten noordwesten van Leipzig. 

Het slachtoffer werd gevonden door een treinbestuurder, die de hulpdiensten verwittigde. De man werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan zijn verwondingen. Volgens de politie was de ontploffing zo heftig dat de deur van de ticketautomaat aan de overkant van het perron uit zijn voegen werd geblazen.

De twee verdachten zijn jongens van 15 en 18. De autoriteiten gaan ervan uit dat het drietal probeerde de automaat op te blazen en zo het aanwezige geld wilde bemachtigen. De politie is nog bezig met sporenonderzoek.

Het is niet de eerste explosie van een ticketautomaat in Halle. Sinds begin dit jaar zijn er, met deze meegerekend, al dertien automaten ontploft. De politie gaat ervan uit dat steeds dezelfde daders de machines laten ontploffen om er dan met het geld vandoor gaan. De schade loopt volgens de politie in de tienduizenden euro’s, terwijl de buit voor de daders slechts een fractie daarvan is. In oktober kwam een 31-jarige man in Dortmund om het leven toen hij een plofkraak pleegde bij een ticketautomaat.
5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Roy Cooks

  Ik heb mijn treinabonnement 1e klas midden jaren '90 aan de haak gehangen toen ik zelfs in 1e klas de ganse tijd moest rechtstaan. Met de auto was ik op 25 minuten op mijn werk

 • Thomas Buick

  Jan zelfs in eerste sta je recht in de spits. Nochtans is de trein de oplossing voor veel fileproblemen maar dat snappen onze leiders met hun privechauffeurs niet.

 • annette hermens

  kennelijk nog nooit goed onderzocht als het al dertien keer is gebeurd ....

 • jan janssens

  Stel u voor. Files. Putten in de weg. Dieselprijzen ruïneren u en uw gezin. Geen parkings. Je gaat eens met openbaar vervoer. Trein tickets ongelooflijk duur. Vertragingen alom. Rechtstaan in tweede klasse. Verstopte toiletten. Ambetante medereizigers. Diefstal op trein. Gore stations. Ticket automaat ontploft in uw aangezicht. Dood. Wat een opluchting.

 • Fernando Di Giambattista

  Nieuwe manier van terrorisme?????? Dan verdwijnt dit ook in de doofpot.