Man steekt militair neer in Milaan en roept "Allahu akbar"

Soldaten op de locatie waar een medemilitair werd neergestoken vandaag.
REUTERS Soldaten op de locatie waar een medemilitair werd neergestoken vandaag.
Een 23-jarige migrant uit Jemen heeft vandaag een Italiaanse militair neergestoken aan het centrale treinstation van Milaan. Hij riep "Allahu akbar" ("God is groot") toen hij gearresteerd werd.

Volgens het Italiaanse nieuwsagentschap ANSA viel de man de militair langs achteren aan met een brievenopener. De soldaat die in de straat patrouilleerde, hield lichte verwondingen in de nek aan de aanval over. 

De dader, die als illegale migrant wordt omschreven, wordt aangeklaagd wegens het toebrengen van verwondingen aan een ambtenaar in openbare functie. Ook de procureurs gespecialiseerd in terrorisme onderzoeken de zaak. ANSA meldt nog dat de dader gisteren al was staande gehouden, omdat hij rondliep in de omgeving van het station waar hij mensen probeerde aan te vallen met een pen.

REUTERS9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Thyssen

  Verwarde man waarschijnlijk .

 • Eddy Van Nieuwenhuyse

  De dader, die als illegale migrant wordt omschreven....wat een klucht....en ze laten die opnieuw los nadat hij mensen aanviel. Terug naar Jemen brengen, niet sturen

 • gerard wauters

  Wordt die niet aangeklaagd voor poging tot moord met voorbedachte rade? Ze zijn daar ook al veel te soft voor die gasten.

 • Ricci Latte

  Effectief terugsturen naar land van herkomst, ongeacht zijn familiale toestand hier of ginder....

 • Mike Bogaert

  Laksheid noemên we dat .was als gespot , maar we doen er niks aan .. en dan gebeurd dit .... om misselijk van te worden ...