Man steekt groep Japanse schoolkinderen neer aan bushalte: meisje en dertiger overleden, 15 gewonden

Hulpverleners verzorgen de slachtoffers in Kawasaki, waar een man in het wilde weg met een mes begon in te steken op een groep schoolkinderen en hun begeleiders.
AP Hulpverleners verzorgen de slachtoffers in Kawasaki, waar een man in het wilde weg met een mes begon in te steken op een groep schoolkinderen en hun begeleiders.
Een man heeft in een voorstad van de Japanse hoofdstad Tokio zeker zestien mensen, onder wie veel schoolkinderen, neergestoken. Een meisje van twaalf en een dertiger zijn aan hun verwondingen bezweken. Twaalf schoolmeisjes en drie volwassenen raakten gewond. Ter plekke werd een verdachte opgepakt, maar die is inmiddels overleden.

De steekpartij vond in volle ochtendspits rond acht uur plaats aan een bushalte in de stad Kawasaki,  op zo’n 14 kilometer ten zuidwesten van Tokio. De schoolkinderen, meisjes in de leeftijd van zes tot zeven jaar en leerlingen van een katholieke school, waren aan het wachten op de schoolbus toen een man plots op hen begon in te steken met een mes. Hulpdiensten rukten massaal uit. 

De vermoedelijke dader, een veertiger of vijftiger, kon ter plekke worden opgepakt. Voor zijn arrestatie zou hij zichzelf echter in zijn nek verwond hebben, waarna hij bewusteloos overgebracht werd naar het ziekenhuis. Daar is hij inmiddels overleden, meldt het Japanse persbureau Kyodo. Over het motief van de dader is nog geen duidelijkheid. Er werden twee messen aangetroffen op de plaats van de misdaad.

De politie meldde dat zeker één meisje van twaalf en een dertiger de steekpartij niet overleefden. Van de 15 gewonde meisjes zijn drie zesjarigen er erg aan toe. Een vrouw in de veertig liep ook ernstige verwondingen op. Ze zijn zwaargewond, voornamelijk aan het hoofd en de nek, verklaart Takehito Otsubo, adjunct-directeur van het ziekenhuis waar ze werden opgenomenVolgens ooggetuigen zou de man tijdens de aanval geroepen hebben dat hij zijn slachtoffers wilde doden.

Zeldzaam

Dergelijk geweld is in Japan zeldzaam. In 2010 raakte meer dan twaalf mensen gewond bij soortgelijk geweld. Twee jaar eerder reed een 28-jarige man een vrachtwagen in een overvolle voetgangersoversteekplaats in Tokio over. Daar kwamen drie mensen bij om het leven.

De Amerikaanse president Donald Trump, die dinsdag zijn vierdaags staatsbezoek aan Japan afrondt, zei dat “de Amerikanen aan de kant van het Japanse volk staan en huilen voor de slachtoffers en hun families”.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • robrecht Peeters

  en dan was er nog de aanval met met sarin gas in de metro te Tokio. soms draait de een of de andere Jap door blijkbaar.

 • Lindsey Clauw

  Verschrikkelijk

 • Ronny Vervloet

  Waar gaat het naartoe met de wereld...

 • Ronny Vansteelandt

  Wat een held. Kinderen van zes neer steken. Lafaard !