Man springt voor de grap van brug en landt pardoes op meisje in rivier

Cienna Cook moest worden opgenomen in het ziekenhuis
rv Cienna Cook moest worden opgenomen in het ziekenhuis
Het moest een ontspannend uitje op de rivier worden voor een koppel uit de Amerikaanse staat Idaho. Maar het tochtje draaide uit op een drama toen een man van een brug sprong en recht op Cienna Cook (19) landde.

"Ik wil gewoon dat hij zich kenbaar maakt en zijn fout toegeeft", stelt haar vriend Justin White-Ammons.

Het stel deed vorige zondag aan 'tubing' op de Boise rivier. Justin zag een aantal mannen op de brug staan en hoorde hoe ze grapten of ze al dan niet van de brug durfden te springen. Enkele seconden later sprong een zware man van de brug af en landde met zijn voeten vooruit op de band waar Cienne op zat. Het meisje verdween onder het wateroppervlak en had moeite om weer boven te komen.

Haar vriendje schoot haar te hulp. En ook enkele andere meisjes hielpen haar naar de kant. "Ze had ontzettend veel pijn", legt hij uit. "Ze was ei zo na het bewustzijn kwijt en haar gelaat kreeg een blauwe kleur." De tiener werd in allerijl naar het hospitaal gevoerd.

Van de man die van de brug was gesprongen, was geen spoor meer. Noch van zijn kameraden.

Dinsdag mocht Cienna het ziekenhuis verlaten maar naar eigen zeggen heeft ze nog ontzettend veel pijn.

De familie is op zoek naar de schuldigen. "Waarom dachten ze dat dit een goed idee zou zijn om zich vervolgens uit de voeten te maken als cowboys?", vraagt Justin zich af. "We maken allemaal fouten maar wie een fout maakt, moet ook zijn verantwoordelijkheid nemen."

De lokale politie van Boise is met een onderzoek gestart.