Man snijdt penis af in doe-het-zelf geslachtsoperatie

UNKNOWN
De Britse transseksueel Andy Cass (48), die Kirsty genoemd wenst te worden, was zo wanhopig om vrouw te worden dat hij zijn penis probeerde af te snijden met een stanleymes. De 48-jarige vader moest met spoed naar het ziekenhuis gebracht worden, waar dokters zijn geslacht terug aannaaiden. De man ontsnapte nipt aan de dood.

"Ik was zo ongelukkig in mijn mannenlichaam dat ik alles zou gedaan hebben om mezelf te veranderen", verklaart Cass in The Sun. "Ik besef nu hoe gevaarlijk het was, mijn poging om zelf mijn geslacht te veranderen. Ik had dood kunnen bloeden, maar op dat moment leek het me de enige oplossing".

'Dat zou daar niet mogen hangen'
Andy, uit West Sussex, dronk een hele reeks biertjes voor hij besloot zijn penis af te snijden. "Al van toen ik een kleine jongen was, kamp ik met twijfels over mijn geslacht. Die avond had ik bier gedronken en keek ik naar beneden en dacht 'dat zou daar niet mogen hangen'".

"De pijn was ongelooflijk. Na enkele minuten was ik weer nuchter en besefte ik dat ik in levensgevaar was. Ik probeerde het bloeden te stoppen en belde de hulpdiensten". Eens in het ziekenhuis, kreeg hij van dokters te horen dat ze zijn geslacht terug moesten vasthechten opdat ze de penis later zouden kunnen gebruiken bij een professionele geslachtsverandering. Inmiddels liet Andy zijn stembanden opereren zodat hij minder als een man klinkt.

Getrouwd
Andy probeerde als jongeling een 'normaal' leven te leiden. Hij ging uit met meisjes en trouwde. "Ik was heel depressief en had zelfmoordgedachten. Uiteindelijk trouwde ik met een schitterende vrouw, Linda. Het heeft jaren geduurd voor ik bekende dat ik me als vrouw wilde kleden, en daarin steunde ze me. Maar onze relatie is toch spaakgelopen. Diep vanbinnen heb ik altijd geweten dat ik een vrouw wilde zijn, maar het heeft me een doe-het-zelf seksoperatie gekost om dat echt te beseffen". (lb)