Man slaat met deelstep voorbijgangster dood

Gebruikers met Bird-deelsteps. Inzet: slachtoffer Rosa Elena Hernandez (63).
AFP - GoFundMe Gebruikers met Bird-deelsteps. Inzet: slachtoffer Rosa Elena Hernandez (63).
Een vrouw is gistermiddag in het Californische Long Beach om het leven gekomen bij een bizarre agressiedaad. Rosa Elena Hernandez (63) werd op klaarlichte dag aangevallen met een elektrische deelstep en stierf ter plaatse. Een verdachte is opgepakt. Het heeft er alle schijn van dat de vermoedelijke dader en slachtoffer elkaar niet kenden.

De identiteit van de verdachte is nog niet vrijgegeven. De man droeg een zwarte kaptrui en sloeg Hernandez met een deelstep van het merk Bird. De feiten gebeurden rond 12.30 uur ‘s middags (plaatselijke tijd). Hij zette het nadien op een lopen.

De verdachte werd vier uur later in een niet nader genoemde handelszaak opgepakt. Zijn motief is nog niet duidelijk. “De verdachte gebruikte de deelstep als dodelijk wapen”, bevestigde een politiebron aan de Los Angeles Times.  De man is aangeklaagd voor moord. Een rechter zette de borgsom op twee miljoen dollar. Het is onwaarschijnlijk dat de verdachte zo’n hoog bedrag op tafel kan gooien. Hij blijft dus vooralsnog in de cel.

Bird, de aanbieder van de elektrische deelsteps, liet in een reactie aan de krant weten dat ze meeleven met de nabestaanden van het slachtoffer. Het bedrijf belooft hun volste medewerking aan het onderzoek.

De familie van Hernandez heeft een GoFundMe-crowdfundingspagina in het leven geroepen om “de onverwachte begrafeniskosten” te helpen dekken. Hernandez laat een echtgenoot na.

REUTERSReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.