Man schiet twee bewakers dood aan koninklijk paleis in Jeddah

epa
Aan het koninklijk paleis in Jeddah, de tweede grootste stad van Saoedi-Arabië, heeft een gewapende man gisteren twee bewakers doodgeschoten. Drie andere bewakers raakten gewond. De koninklijke garde schoot de dader neer. Dat meldt het Saoedische ministerie van Binnenlandse Zaken.

De dader had het gemunt op het al-Shalampaleis in de Saoedische kuststad Jeddah, aan de Rode Zee, en was gewapend met een kalasjnikov en drie granaten. Hij stapte uit een wagen en opende het vuur op de bewakers van het paleis. Twee bewakers overleden en drie andere raakten gewond. De dader werd daarop neergeschoten.

Meer informatie over de identiteit van de dader en zijn motief is nog niet bekend.

Na het incident maande de Amerikaanse ambassade in Saoedi-Arabië haar landgenoten aan voorzichtig te zijn. Radicale islamistische groepen als al-Qaida en Islamitische Staat (IS) hebben reeds aanslagen in het koninkrijk gepleegd. Doelwitten waren sjiitische moskeeën en de veiligheidstroepen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.