Man schiet 13 kinderen dood op school in Rio de Janeiro

Ongeruste moeders verzamelen voor de school waar de dodelijke schietpartij plaatsvond.
REUTERS Ongeruste moeders verzamelen voor de school waar de dodelijke schietpartij plaatsvond.
In Rio de Janeiro zijn 13 kinderen om het leven gekomen bij een schietpartij in een school. Elf gewonden liggen nog in het ziekenhuis.

De dader, een ex-leerling van de school, schoot volgens ooggetuigen meer dan 100 kogels af op leerkrachten en leerlingen. Daarna joeg hij zich een kogel door het hoofd. Volgens Braziliaanse media liet de man een briefje achter met de motieven voor zijn daad. Het zou gaan om de 23-jarige Wellington Menezes de Oliveira.

Toespraak
De dolle schutter liep met een rugzak de school binnen en maakte het aanwezige personeel wijs dat hij er een toespraak kwam houden. Vervolgens schoot hij twaalf mensen dood in een klaslokaal en pleegde hij zelfmoord. Een dertiende slachtoffer overleed in het ziekenhuis, meldt Globo News.

Getuige
Dorival Porto Rafael, een straatveger die werkzaam is bij de school, was getuige van het bloedbad. "De man ging een klas binnen en zei dat hij een toespraak wilde houden", aldus Porto Rafael. "Zonder nog een woord te zeggen, haalde hij een revolver uit zijn rugzak en opende hij het vuur. Toen de politie arriveerde, wilde hij zich een verdieping hoger gaan verschuilen. Hij zag echter dat hij omsingeld was en schoot zichzelf een kogel door het hoofd." (lpb/sam)

AP
AFP
AFP
AP
AP
REUTERS
REUTERS
EPA
EPA
AP
AFP
REUTERS
REUTERS
AFP