Man regelt lottospeelpot met collega's, wint miljoenen en muist ervan onder

thinkstock
Gary Baron (50) vertelde niet de waarheid, zoveel is zeker. In 2014 regelde hij op het werk de lottospeelpot. Hij verzamelde van iedereeen 20 AUD (14 euro) om deel te nemen aan de Powerball jackpot van 50 miljoen AUD (35 miljoen euro). Toen hij 11,8 miljoen euro won, nam hij ontslag om zich in een luxeleventje te storten. Zijn collega's liet hij in het ongewisse. Veertien van hen spanden een proces aan tegen Baron.

Na een juridische strijd van meer dan twee jaar tussen Gary Baron en zijn ex-collega's is er een akkoord tussen de partijen gesloten. Vandaag is er nog een zitting en het is daarop wachten voor de details.  Naar alle waarschijnlijkheid zal Baron de veertien aanklagers alsnog een deel van zijn lottowinst schenken. Zij eisten een miljoen dollar, maar zouden het mogelijk met minder dan een kwart daarvan moeten stellen.

Baron liet zijn collega's niet weten dat hij de lotto gewonnen had. Zijn plotse luxe - onder meer de aankoop van een chique villa en van een BMW M4 cabrio - verklaarde hij met een verkregen erfenis. Zijn vriendin en eveneens collega, Janette McConnell, pochte op sociale media met foto's van haar in de cabrio, met de haren wapperend in de wind. Bijschrift: "team bad boy Baron". Ook Barons twee kinderen kregen een huis en een auto.

Maar de collega's bleven met lege handen achter. Toen hij uiteindelijk toch toegaf dat hij wel degelijk miljoenen met de Powerball had gewonnen, verkondigde hij dat hij het winnende biljet afzonderlijk had gekocht voor 46,60 AUD en dat het een ander biljet was dan de tien biljetten die hij had betaald met de 520 AUD van de gezamenlijke speelpot. Hij had wel twee keer dezelfde account gebruikt. Hij gaf toe dat hij zijn collega's meteen had moeten inlichten, "maar ik heb nooit valsgespeeld", verdedigde hij zich.

Janette McConnell, het liefje en ex-collega van Baron.
Facebook Janette McConnell, het liefje en ex-collega van Baron.
'Lotto rat' who kept millions forced to pay out co-workers