Man raakt verstrikt in kerstverlichting en maakt fatale val van trap op zijn kat

Illustratiefoto.
thinkstock Illustratiefoto.
Frans Oudshoorn uit North Carolina raakte verstrikt in de kerstverlichting die hij begin deze maand aan het afbreken was. De 56-jarige man viel van de trap en landde op zijn kat, die dat niet overleefde. Ook de man zelf stierf later.

Het was Alex, de zoon van de 56-jarige Frans Oudshoorn, die hem twee weken geleden in zijn huis in Apex aan de voet van de trap vond. Oudshoorn leefde nog, volgens de zoon, die hem bevrijdde uit de kerstverlichting en hem een kussen en een deken gaf, zoals zijn vader had gevraagd. 

De volgende namiddag, op 9 augustus, trof Alex Oudshoorn zijn vader dood aan in een plas bloed en belde hij de hulpdiensten. Het is niet duidelijk waarom de zoon niet een dag eerder het noodnummer had gevormd. Zijn vader zou hem toen hebben gezegd dat hij oké was.

Het arme huisdier had Alex Oudshoorn volgens de politie intussen in de diepvriezer gestoken, “omdat hij de kat later zou begraven”. 

De doodsoorzaak van Frans Oudshoorn bleek na de lijkschouwing een beroerte te zijn. De politie beschouwt het overlijden als een natuurlijke dood.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • MYRTHE PASS

    De man is overleden ten gevolge van zijn ongeval op de trap. Ik vind dit geen natuurlijk overlijden. Ouders kunnen hardnekkig zijn in het weigeren van medische hulp. Ik denk dat je dan als zoon of dochter je stoute schoenen moet aantrekken en toch hulp moet zoeken. De kat des huizes had waarschijnlijk een hechte band met hem en bleef in zijn buurt. Het is ook een heel tragisch overlijden voor de kat.

  • johanneke li

    wat ik niet begrijp is die plas bloed? als je boedt is dat op het moment zelf, niet pas een dag later en had de zoon zeker de hulpdiensten moeten bellen

  • Peter Buyck

    Waarom niet de hulpdiensten? Als het slachtoffer weigert kan je daar als hulpverlener bitter weinig aan doen... tenzij misschien de vrederechter vorderen...