Man probeert kilogram goud te smokkelen in endeldarm

Een douanebeambte toont het goud dat in beslag werd genomen.
afp Een douanebeambte toont het goud dat in beslag werd genomen.
Een man uit Sri Lanka trok de aandacht naar zich toe op de luchthaven van Colombo toen hij zich verdacht gedroeg in de vertrekhal. Nader onderzoek leerde dat hij 1kg goud in zijn rectum had zitten.

De 45-jarige man die met het waardevolle goedje naar India wilde, werd zondag opgepakt. "Het goud was verpakt in 4 plastic zakken die zich in zijn endeldarm bevonden", zei Sunil Jayarathne, woordvoerder van de douane. "Dergelijke smokkelmethodes zijn niet nieuw", voegde hij daaraan toe.

Het goud had een waarde van omgerekend 25.000 euro. De opgepakte man werd weer in vrijheid gesteld na het betalen van een borgsom.
6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • raf janssens

  Hoe dom kan je zijn. Per keer mag je tot 10.000 euro belastingsvrij meenemen, dus met 3 vluchten had hij het legaal kunnen overbrengen.

 • armand mudah

  Yves De Wit waar haal je dat idee elk metaal vind men met een metaaldetektor zelfs 1 uit een doe het zelf zaak vind goud , het is niet omdat een magneet niet plakt aan edelmetalen dat ze in een magnetis veld geen stromen zullen opwekken en gedetekteerd worden

 • Yves De Wit

  goud is edelmetaal en gaat dus niet af op metaaldetectoren die net zwak genoeg ingesteld staan om niet voor het minste af te gaan. het overbrengen van kapitaal is onderhevig aan import/export taxen, dus goud of geld, je MOET dit aangeven aan de douane.

 • marian toinette

  Wanneer je dit goud legaal aangekocht hebt en de factuur kan tonen zou er toch geen probleem mogen zijn.Dan mag je daar toch de grens mee over,of niet soms?In de endeldarm is zwart goud natuurlijk en smokkel.

 • Ronald Van Beersel

  Ik dacht dat enkel kippen gouden eieren konden leggen