Man probeert deur te openen tijdens vlucht van EasyJet

Photo News
Een man heeft paniek gezaaid tijdens een volgeboekte vlucht toen hij probeerde de deur van het vliegtuig te openen. Het vliegtuig van EasyJet was onderweg van Londen Gatwick naar Pisa in Italië. 

De man, die ongeveer rond de dertig wordt geschat, trok volgens getuigen aan de hendel van de nooddeur, nadat hij van het toilet kwam. Bemanningsleden en passagiers konden hem uiteindelijk tegenhouden. 

Richard Conyard, een passagier die ook op de vlucht zat, vertelde aan The Sun: “Een van de bemanningsleden schreeuwde dat hij moest stoppen, andere passagiers begonnen te roepen en te wenen. Iedereen was heel bang”.

In een verklaring aan The Independent, zei de woordvoerder: “EasyJet bevestigt dat de piloot van de vlucht EZY8233 van Londen Gatwick naar Pisa op 24 april de politie heeft gebeld met de vraag het vliegtuig op te wachten bij landing. Dat gebeurde omdat een passagier geprobeerd heeft de deur van het vliegtuig te openen tijdens de landing”. 

“Hoewel het niet mogelijk is om die deur te openen, heeft de crew zeer accuraat gereageerd en heeft ze er voor kunnen zorgen dat de man is blijven zitten tijdens de rest van de vlucht”. 

Over het motief van de man is verder niets bekend. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Yann Bastiaans

    Het is onmogelijk om een vliegtuigdeur tijdens de vlucht te openen, omdat de deuren op een speciale manier sluiten en groter zijn dan de deuropening. Door de druk in het vliegtuig wordt de deur met verschillende tonnen druk tegen het frame geduwd. Knap mens die dat dus zou kunnen open krijgen.

  • jan Callaert

    zo iemand zou op de zwarte lijst moeten staan en nooit meer in een vliegtuig mogen stappen