Man plet per ongeluk eigen auto met supertruck

Mijn-trucks zijn tot meer dan 10.000 pk sterk, hebben wielen van vier meter doorsnee en wegen meer dan een Boeing 747.
Mining Mayhem Mijn-trucks zijn tot meer dan 10.000 pk sterk, hebben wielen van vier meter doorsnee en wegen meer dan een Boeing 747.
Een inwoner van Australië is afgelopen weekend per ongeluk met een supertruck over zijn eigen auto heen gereden. Dat gebeurde toen de man, een medewerker van een mijnbouwbedrijf, onderhoudswerkzaamheden aan de truck verrichte. Hij zag kennelijk zijn eigen Toyota Land Cruiser over het hoofd.

Een Toyota Land Cruiser is een nagenoeg onverwoestbare auto, maar een zogenoemde dump truck weegt bijna 125.000 kilo en meer dan het dubbele wanneer deze is volgeladen. Het is onduidelijk waarom de Toyota zo dichtbij het rijtraject van de truck geparkeerd stond, terwijl dat meestal niet is toegestaan om dit soort ongevallen te voorkomen. Niemand raakte gewond bij het incident.

De betrokken truck was overigens voorzien van technologie om zichzelf te besturen, maar werd op het moment van het ongeval met de hand bestuurd, zo meldt ABC News.

Op deze foto is te zien dat de Toyota redelijk in de dode hoek van de truck zit, rechts bovenin is de stuurcabine.
Mining Mayhem Op deze foto is te zien dat de Toyota redelijk in de dode hoek van de truck zit, rechts bovenin is de stuurcabine.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • louis van hoeylandt

    ook en manier om een nieuwe wagen te krijgen ...