Man overleden na mishandeling in Nederlandse speeltuin nadat buurtbewoners hem verdenken van betasten vierjarig meisje

Hulpverleners plaatsen een scherm in een speeltuin waar een man om het leven is gekomen. Het slachtoffer overleed aan de gevolgen van een mishandeling.
ANP Hulpverleners plaatsen een scherm in een speeltuin waar een man om het leven is gekomen. Het slachtoffer overleed aan de gevolgen van een mishandeling.
In een speeltuin in Assen, in de Nederlandse provincie Drenthe, is vandaag een man overleden na een mishandeling. De politie heeft vijf mannen, allen buurtbewoners, aangehouden. Volgens de politie waren de vijf op de man afgegaan omdat ze hem verdachten van een zedendelict.

De politie kreeg rond 13 uur melding over een man op een veldje waar een kinderfeest aan de gang geweest zou zijn. De man, die ook een genodigde was maar niet in de wijk woonde, zou een meisje van vier jaar onzedelijk hebben betast. Daarop zouden mensen op het feest het slachtoffer hebben aangesproken, waarna het uit de hand liep. 

Agenten kwamen ter plaatse, maar inmiddels bleken ook vijf mannen uit de omgeving te zijn tussengekomen. Een van hen is de vader van het meisje. Volgens een buurtbewoner, die graag anoniem wil blijven, werd de vader eerst aangevallen. Daarop sloeg de dader op de vlucht. De andere mannen wisten hem vervolgens te pakken, waarna het uit de hand liep.

Het slachtoffer, een Assenaar, werd dusdanig mishandeld dat reanimatie niet meer mocht baten.

De politie heeft de vijf mannen aangehouden. Ze zitten vast. De politie onderzoekt nu wat er tussen de vijf en het slachtoffer is voorgevallen, maar ook bekijkt ze de melding van het zedendelict. Over de identiteit en de leeftijd van het slachtoffer en de verdachten zijn geen mededelingen gedaan. 

Verslagenheid

Onder de buurtbewoners heerst grote verslagenheid. Ze omschrijven de buurt als rustig en bewoners gaan goed met elkaar om. “Ik vind het echt niet normaal. Er gebeurt hier nooit iets en dan nu dit. Iedereen is enorm boos en geschrokken”, vertelt een vrouw die al meer dan vijftien jaar in de wijk woont.

Een vrouw die vlakbij woont, vertelt tegenover het Dagblad van het Noorden dat ze zich we kan voorstellen dat het is misgelopen. “Het is slecht, maar kan me er iets bij voorstellen. De rem is op zo’n moment weg. Mijn zoon had twintig jaar geleden een leerkracht op de basisschool die niet van de kinderen kon afblijven. Ik weet niet wat ik doe als ik die leerkracht voor de auto krijg.”

Volgens de burgemeester van Assen, Marco Out, zorgde het incident voor een grote impact in de wijk. Hij bezocht de plaats vandaag aan het eind van de middag. “Het is nu ontzettend belangrijk dat de politie helder krijgt wat er precies is gebeurd. Daar werken nu dan ook heel veel mensen aan.”

Uit gesprekken met mensen in de wijk is Out duidelijk geworden dat veel wijkbewoners erg zijn geschrokken. “Door het mooie weer zaten veel mensen buiten. Ik weet niet hoeveel mensen het incident daadwerkelijk hebben gezien, maar er is nogal geschreeuwd, dus velen hebben het gehoord.”
50 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • danny buyse

  @Andy, niemand heeft het recht om beul te spelen door te vermoorden. Als iedereen er zomaar op los moord voor gelijk welke reden "de ergheid van de misdaad om iemand te vermoorden ligt bij iedereen anders" en gebaseerd op vermoedens en geruchten gaan er veel doden vallen die onschuldig zijn. Niemand verdedigd pedofielen trouwens, waar haalt u dat.

 • Patrick Vandeputte

  Dit heeft totaal niks met gerecht, falend of niet, te maken zoals sommigen hier insinueren. Dit gaat over 5 mannen die iemand doodslaan omdat ze DENKEN dat hij iets gedaan heeft. En diegenen die dat menen te moeten goedpraten komen toch wel enkele hersencellen tekort. De dooddoener "het zou eens uw kind eens moeten zijn' doet hier zelfs helemaal niks ter zake. Het is überhaupt zelfs niet zeker dat het slachtoffer iets gedaan heeft.

 • Andy Naeyaert

  Het moet maar jou kind zijn dan op dat moment denk je niet meer na omdat het gerecht ook hun werk niet meer doet, ze worden soms zelfs beschermd dus ik versta ergen wel die 5 mannen, en ik versta niet dat mensen pedofielen nog kan verdedigen

 • Pieter Werlo

  Mensen die hier reageren met "stel dat hij het gedaan heeft...(en ca va wel)" beseffen niet terdege dat zij zelf ook kunnen doodgeslagen worden. De vraag is niet "stel dat hij het gedaan heeft". De vraag is of he uberhaupt ooit iemand doodslaat. Het antwoord is nee.

 • Patrick Goebel

  Tom , dit kunnen ook heel verstandige mensen geweest zijn, ik begrijp je niet goed. Moord met voorbedachte rade al evenmin.... als ik moest vermoeden dat er een vetzak aan mijn vrouwtjes zit zal het zonder voorbedachte rade zijn en de gevolgen weet ik ook nog niet...hopelijk voor hem is het dan een heel sterke man en ik heb geen ondersteuning nodig