Man opgepakt voor moord op Belgische toeriste in Canada

Amélie Sakkalis trok al sinds november vorig jaar rond in Canada. Op 22 augustus trof de politie haar levenloze lichaam aan langs een snelweg in Boston Bar, op zo'n 200 kilometer van Vancouver.
RV Amélie Sakkalis trok al sinds november vorig jaar rond in Canada. Op 22 augustus trof de politie haar levenloze lichaam aan langs een snelweg in Boston Bar, op zo'n 200 kilometer van Vancouver.
In Boston Bar, een klein dorpje op zo'n drie uur ten noorden van de Canadese stad Vancouver, is zaterdag een man in verdenking gesteld voor de moord op een 28-jarige Belgische toeriste eind augustus in British Colombia, in het westen van het land. Volgens CBC gaat het om Sean Ryan William McKenzie.

De 28-jarige Amélie Sakkalis werd op 22 augustus dood aangetroffen ten noorden van Boston Bar in de westelijke provincie British Columbia, nadat de politie ter plaatse was geroepen omwille van een "verdacht voorval". Een man die op de plaats-delict aanwezig was, werd gearresteerd en de politie nam ook een wagen in beslag die volgens hen in verband kon gebracht worden met de moord. 

De verdachte, een man uit British Columbia, werd door de speurders ondervraagd en nadien weer vrijgelaten. Het is niet duidelijk of het om dezelfde man gaat die nu in verdenking werd gesteld. Die heet volgens CBC Sean Ryan William McKenzie.

Liften

De dag voor haar lichaam werd aangetroffen, had Sakkalis nog een bericht gepost op Facebook waarin ze zei dat ze een lift zocht en op zoek was naar iemand met wie ze vanuit het stadje Penticton naar Vancouver of Tofino op Vancouver Island kon meerijden.

Op de dag van haar overlijden postte ze nog een berichtje in de Franstalige Facebookgroep Guide du Croutard, voor Franstaligen in Vancouver, dat ze op zoek was naar een slaapplaats omdat alle hostels in Vancouver volzet waren.
13 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • John Geers

  Heeft niks met deze tijd te maken . Jack the ripper is al lang dood . Wel wordt massaal en alleen gereisd zonder voldoende middelen.

 • Emile De Smedt

  Jonge dame was met mijn dochter op school.Altijd creatief en buitenbeentje.Onverantwoordelijk om op die manier te reizen????Waarom?Omdat de maatschappij onverantwoordelijk is geworden.Straffeloosheid is in.Een halve eeuw terug kreeg het janhagel straf en klappen.Nu,ja mensenrechten en corruptie,perfiede advokaten en rechters.Voor de perslui die aankloppen bij de ouders.Terughoudendhei meer dan gewenst.Het is hun kind niet het kind van sensatie zoekers.

 • Verstappen Martine

  Het is inderdaad gevaarlijk om nog te liften meisje of jongen maakt niet uit welke gender je hebt. Maar het is toch erg dat je tegenwoordig alsmaar meer rekening moet houden met dingen die vroeger zo normaal leken die nu absoluut te gevaarlijk zijn om nog te doen.

 • Bene Devos

  Er zijn in Canada al 500 of meer natieve vrouwen vermoord of verdwenen. En daar doet de Canadese politie niet veel aan. Is al jaren een groot probleem in Canada,die moorden. En nu is een Belgische in moordlustige handen gevallen.Lees: Canada. De "verdwijning van indianen vrouwen".

 • Joris Heyninck

  Alleen als vrouw liften is waanzinnig gevaarlijk. Velen gaan zelf alleen met een rugzak rondtrekken in Zuid-Amerika. Iemand zou is luidop moeten zeggen dat dergelijke reizen gevaarlijk zijn