Man neergestoken voor Britse ministerie van Binnenlandse Zaken in Londen, politie sluit terreurdaad niet uit

REUTERS
Voor het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken in Londen is donderdag een man neergestoken, zo heeft de politie meegedeeld. Het incident heeft zich omstreeks 14.00 uur Belgische tijd voorgedaan. Er is volgens Sky News in Marsham Street een man gevonden die messteken gekregen heeft. Het zou mogelijk gaan om een veiligheidsagent.

Nog volgens de commerciële zender is een andere man gearresteerd op verdenking van zware slagen en verwondingen. De buurt van het ministerie is afgegrendeld, er is gewapende politie aanwezig. De man die gewond raakte is mogelijk een veiligheidsagent. Dat schrijft de krant The Sun. Er circuleren foto’s van het slachtoffer waarop te zien is hoe hij aan het gezicht gewond geraakt is.

In tegenstelling tot de berichten die eerst circuleerden, is het slachtoffer niet levensgevaarlijk gewond. Op de foto’s is alvast te zien hoe hij, begeleid door agenten, zelfstandig stapt. Toch is hij volgens de hulpdiensten overgebracht naar een centrum dat gespecialiseerd is in de behandeling van zware verwondingen.

Omdat het slachtoffer na de steekpartij zijn toevlucht zocht binnen de muren van het Home Office, is het gebouw in ‘lockdown’ geplaatst. Er werd een verdachte opgepakt, maar de exacte omstandigheden van wat gebeurd is, worden nog onderzocht. Minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel zegt in een tweet dat haar gedachten bij het slachtoffer en zijn familie zijn, “na de vreselijke en niet-uitgelokte mesaanval in Marsham Street”, waar de feiten zich afspeelden.

In tegenstelling tot eerdere berichten sluit de Londense politie dan toch niet uit dat de steekpartij terreurgerelateerd is, zo heeft Sky News gemeld. 

De buurt van het ministerie is afgegrendeld, er is gewapende politie aanwezig.
REUTERS De buurt van het ministerie is afgegrendeld, er is gewapende politie aanwezig.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Niko Karavas

    In Hongarije hebben ze dat niet voor, denk daar maar eens over na.

  • Loesje Vranken

    Pfff, wat voor een wereld is onze wereld toch geworden. Als mensen meer verdraagzaam werden en tevreden met wat ze hebben dan slaan de stoppen toch niet vlug door.Mensen worden gek omdat ze mekaar den duivel aandoen en resultaat is gekke dingen doen.

  • Frank Van den Bulck

    Alle dagen van dit, waar gaat dit toch naartoe ?