Man neemt na 17 jaar wraak op wiskundeleraar

Illustratiebeeld.
thinkstock Illustratiebeeld.
Een Nederlandse wiskundeleraar van het Carmel College in Oldenzaal kwam afgelopen weekend een oud-leerling tegen in een café in Tilligte, maar een gezellig weerzien werd het niet. Dat meldt Tubantia.

De 32-jarige oud-leerling gaf de leraar vanuit het niets een paar klappen. Het 60-jarige slachtoffer raakte buiten bewustzijn en hield een hoofdwond over aan de mishandeling. Hij heeft er aangifte van gedaan. De man staat inmiddels weer voor de klas.  

De oud-leerling, die vanuit zijn verre schoolverleden blijkbaar nog een appeltje met de docent had te schillen, is nog niet gepakt. Verwacht wordt dat hij een dezer dagen wordt aangehouden en verhoord.

Op de school wordt met ontzetting gereageerd op de mishandeling van de leerkracht. "Dit is te gek voor woorden", zegt locatie-directeur Marcel Snijders aan Tubantia. "De man is al ruim 17 jaar van school af en moet dan nu nog even wraak nemen. Dat is gewoon niet te geloven." Waar het akkefietje destijds over ging weet hij niet, maar dit wel: "Ik ken deze leraar heel erg goed. En als er één betrokken is bij de leerlingen en hen zeer nabij staat, dan is hij het wel. Ik heb geen idee wat de dader dwars heeft gezeten."