Man met jerrycans benzine en aansteker opgepakt aan kathedraal New York

AP
Aan de Saint Patricks Cathedral in Manhattan is gisterenavond (lokale tijd) een 37-jarige man opgepakt die twee jerrycans met benzine en een aansteker bij zich had. Dat heeft de politie van New York meegedeeld, zo melden Amerikaanse media. De verdachte is gekend bij de politie.

De dertiger werd door een bewakingsagent tegengehouden aan de ingang van de kathedraal. Die zei hem dat hij het gebouw met die voorwerpen niet binnen mocht. “Op dat moment was de benzine blijkbaar op de grond gelopen toen hij terugkeerde”, aldus de adjunct-commissaris van de politie van New York, John Miller.

De verdachte zei dat hij een kortere weg nam via de kathedraal, nadat zijn voertuig zonder brandstof was gevallen. Zijn antwoorden waren onsamenhangend en ontwijkend, vertelde Miller tijdens een persconferentie aan de kathedraal, in hartje Manhattan. 

Saint Patrick's Cathedral in New York.
Shutterstock Saint Patrick's Cathedral in New York.

“We hebben zijn voertuig bekeken. Het had geen benzine tekort.” Agenten van het terreurbestrijdingskantoor van de politie pakten de man op en beroofden hem van zijn vrijheid na verhoor. “We weten niet in welke geestestoestand hij zich bevond en wat zijn motieven waren”, aldus nog Miller. 

Een woordvoerder van de politie vertelde dat agenten extra waakzaam zijn sinds de brand in de Notre-Dame in Parijs deze week en eerdere kerkbranden in de VS zelf. Zo gingen in de Amerikaanse staat Louisiana de voorbije weken al drie kerken in vlammen op.

Het interieur van Saint Patrick's Cathedral.
Shutterstock Het interieur van Saint Patrick's Cathedral.17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wim Verjoosen

  Zou mij niet verwonderen als de Notre Dame ook zo in brand geraakte.

 • Janneke Alsberg

  zoek hier niets achter! Het is toch duilijk. Een zeer verwarde man die zijn auto zonder benzine achter hat altaar parkeerde en net buiten adem terug kwam met een paar druppelende bidons naft...

 • Herman Verhoeven

  Het was een "ongeluk" dat hij juist die jerrycan vast had...

 • John Stahl

  In Frankrijk zijn dit jaar al meerdere kerken besmeurd en minstens één in brand gestoken. Zeer spijtig dat dit door de MSM niet als nieuws wordt beschouwd.

 • Bram Van Den Steen

  Waarom zou je die mooie kerken in brand steken?