Man met IS-vlag valt agent aan met mes en rijdt in op voetgangers in Canada: meerdere gewonden

reuters
In het Canadese Edmonton heeft gisterenavond een man een politieagent aangevallen met een mes, waarna hij met een bestelauto opzettelijk inreed op voetgangers. Vijf mensen raakten daarbij gewond, melden lokale media. De politie behandelt het incident als terrorisme.

Het incident gebeurde gisteravond rond 20.15 uur in de omgeving van het Alberta-stadion, waar een wedstrijd voor de Canadese voetbalcompetitie werd gespeeld. Een automobilist forceerde in volle vaart dranghekken om het verkeer om te leiden en schepte een politieagent op, die vijf meter verder tegen de grond smakte. De man stapte uit en deelde de politieagent nog enkele messteken toe alvorens te voet weg te vluchten. De politieagent raakte niet zwaargewond.

Twee uur na die aanval reed de verdachte met een gehuurde pick-up in op een politiecontrole. Bij de achtervolging die daarop volgde, reed hij vier voetgangers aan, die gewond raakten. Hoe erg zij er aan toe zijn, is niet bekend.

ap

Terreur

Tijdens de wilde achtervolging verloor de chauffeur de controle over het stuur en kwam de bestelwagen op zijn zij terecht. De man werd onmiddellijk in de boeien geslagen. Zijn identiteit werd niet bekendgemaakt.

In de wagen lag een vlag van de terreurorganisatie Islamitische Staat, zegt politiecommissaris Rod Knecht. Volgens de eerste vaststellingen van de politie handelde de man alleen.

"Ik maak me erg veel zorgen over dit drama", reageert de Canadese premier Justin Trudeau. "Het onderzoek loopt nog, maar volgens de eerste berichten zou het opnieuw een ingeving van haat zijn, waartegen we waakzaam moeten blijven."

afp
reuters10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Matthys

  Trudeau is erg waakzaam vanuit zijn beschermde omheinde villa. Bestormen is de boodschap.

 • Josua

  "Nog even geduld" zegt Piaggo Evo als hij Geert Bougeois aanhaalt. Ik denk eerder: nog eeuwen geduld. Zo veel tijd heb ik niet en daar wil ik zelfs ook geen dag meer op wachten!

 • Jean Paul Peelis

  Wordt al beschouwd als een "fait divers". Ik stel mij de vraag wat er zou gebeuren als wij dat n hun landen zouden gaan doen.

 • lodewijk maesen

  moet calvo en van besien dit niet goed praten om wa stemmen te krijgen...

 • Piaggio Evo

  Volgens Geert Bourgeois zijn de moslims aan het verwesteren. Dus nog even geduld en de problemen zullen voorbij zijn.