Man met 2 kilo heroïne betrapt op ‘verdachte’ vlucht vanuit Brussel

De Italiaanse politie beschouwde de vlucht vanuit België als 'riskant’ voor drugshandel.
Lukas/RV De Italiaanse politie beschouwde de vlucht vanuit België als 'riskant’ voor drugshandel.
Een man die op een Ryanair-vlucht vanuit Brussel zat, is op Sicilië betrapt met 2,2 kilo zuivere heroïne. De Italiaanse politie was waakzaam omdat vluchten vanuit België ‘verdacht’ zijn wat betreft internationale drugshandel. Toen ze bovendien zagen dat de man nerveus was, pikten ze hem eruit voor een controle.

De betrapte drugskoerier, een Spanjaard met de initialen V.P.J.C., zat in de luchthaven van Catania al op zijn valies te wachten. Maar de Italiaanse politie beschouwt België als een ‘verdacht’ land wat betreft het risico op internationale drugshandel, en daarom inspecteerde de politie de aankomsthal met een hond, zo melden lokale media. Omdat het opviel dat de man nerveus reageerde, besloot men hem grondig te controleren.

Een eerste beeld van de scanner leverde geen duidelijk resultaat op. Maar omdat de man zo nerveus was, gingen de agenten verder op zoek. Toen ze zijn valies opensneden, bleek dat in een dubbele bodem 2,2 kilo zuivere heroïne was verstopt. 

20 jaar cel

De Spanjaard werd aangehouden. De heroïne die hij bij zich had, is op straat in Catania ongeveer 100.000 euro waard. Volgens lokale media riskeert de koerier een gevangenisstraf tussen 6 en 20 jaar en een boete tussen 26.000 en 260.000 euro.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • André Gijbels

  Zaventem luchthaven , zo lek als een zeef

 • Vloebergs Jan

  Goede controle in Zaventem!!!

 • Lilianne Van Neylen

  En in Zaventem hebben ze daar niets van gelerkt! Ze weten daar van niets! Een mens zou toch denken dat de controles sterker waren na de verschrikkellijke aansla die daar gebeurd is. Maar nee hoor, dit is Belgie!

 • DIRK VANGOSSUM

  Beter op zoek gaan naar de opdrachtgever. Als er 2.2 kg wordt gevonden, passeert er 10kg met een ervaren koerier.

 • aaron lammens

  Italië zegt verdachte vluchten uit belgië ik durf te wedden dat het hier net andersom is maar dat geldt natuurlijk niet alleen voor vluchten uit italië TOCH?