Man ligt meer dan twee uur lang op een granaat in Venlo, tientallen mensen geëvacueerd

anp
In de Veestraat in Venlo in Nederlands-Limburg zijn deze nacht tussen de tachtig en honderdtwintig mensen geëvacueerd na het vinden van een granaat. Een man stuitte bij het graven in zijn tuin gisterenavond op de granaat. Daardoor ontstond er een sissend geluid. De man is vervolgens op de granaat gaan liggen om te voorkomen dat het explosief midden in zijn woonwijk zou ontploffen.

In totaal heeft de man zo'n tweeënhalf uur op de granaat gelegen, totdat de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) hem uit zijn benarde positie bevrijdde. Hij werd met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Alle geëvacueerde bewoners konden vervolgens terug naar huis.

Volgens de EOD ging het om een brisantgranaat uit de Tweede Wereldoorlog. De granaat was ongevaarlijk want er zat geen explosief materiaal meer in. Waar het sissende geluid dan vandaan kwam, blijft onduidelijk. Of, zoals de politiewoordvoerder het verwoordde: “Naar de oorzaak van het sissen blijft het gissen.”
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lieve Vandamme

  En toch verdient deze moedige man een héél dikk proficiat!!! Hij kon het niet weten dat er geen explosieven meer in zaten, hoorde een sissend geluid, en nam het koelbloedig besluit de wijk van een eventuele ontploffing te vrijwaren!!

 • Maria De Decker

  Deze man heeft zonder te twijfelen zich op voor hem nog active bom geworpen om buurt te vrijwaren van erger .Verdient een medaille voor moed en zelf opoffering .

 • Caroline De Backer

  Held

 • Maarten Jacobs

  Wat een held die mens! Wie doet m dat na?!

 • Elke Claes

  Maken ze die man nog wat belachelijk!