Man laat vijfjarige kleindochter achter in woestijn met geweer

thinkstock
Een man uit de Amerikaanse staat Arizona heeft aan de politie toegegeven dat hij zijn vijfjarige kleindochter had achtergelaten onder een boom in de woestijn, met een geweer "om slechteriken dood te schieten".

De 53-jarige Paul Armand Rater bekende dat hij het meisje alleen had gelaten terwijl hij wat ging drinken en een cheeseburger eten. Hij gaf het meisje een geladen pistool en zei haar dat ze "slechteriken moest doodschieten". De feiten vonden zondagavond plaats.  

Volgens de politie hadden Rater en zijn kleindochter hun woning zondagnamiddag verlaten en werd het kind vier uur later als vermist opgegeven. Het kind werd uiteindelijk gevonden door haar moeder en een brandweerman, ze had een krachtig pistool in haar handen.  

"Ik weet niet hoe een vijfjarige een goede van een slechte man kan onderscheiden, maar dat is wat ze zei dat haar verteld was," verklaarde Joe Arpaio, de sheriff van Maricopa County.  

Rater zelf werd later aangetroffen in een winkel. Hij vertelde dat hun auto in panne gevallen was en dat hij het meisje onder een boom had achtergelaten toen ze zei dat ze niet meer kon wandelen.  

Het kind is ondertussen terug bij haar moeder. De dienst Kinderwelzijn van Arizona is op de hoogte gebracht.

Paul Armand Rater
MCSO Paul Armand Rater