Man in oksel gespiest bij stierenloop in Pamplona

EPA
Vijf jongemannen zijn bij een stierenloop in Pamplona gewond geraakt, zo heeft een woordvoerder van het Rode Kruis op de Spaanse televisie gezegd. Een van hen, een 19-jarige, werd door een stier in de oksel gespiest en kortstondig meegesleurd.

De vijf mannen, die tussen de 18 en 26 jaar oud zijn, werden allemaal naar het ziekenhuis gebracht. Geen van hen raakte zwaargewond. De meesten liepen kneuzingen op.

De stierenrennen in het kader van de San Fermínfeesten in de Noord-Spaanse stad verlopen dit jaar relatief goed. Slechts twee lopers werden op de hoorns van stieren opgepakt. Een 38-jarige Spanjaard die vorige zaterdag een wonde van zes centimeter opliep, mag vandaag het ziekenhuis verlaten, deelden de artsen mee.

De San Fermínfeesten lopen zaterdag ten einde. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mark Wijgers

    Barbaren in Europa sedert eeuwen en nog altijd geen verbetering merkbaar. Hun buren schaften wel de gladiatorengevechten af, maar Spanje loopt duidelijk achter.

  • karien denil

    fantastisch nieuws, weeral....hopelijk gebeuren er vele vele ernstige ongevallen door dit barbaars spel !!! Geen medelijden en hoop dat die man voor zijn leven is getekend, sorry, maar : goed vd stier die uiteindelijk nog w gefolterd tot der dood...doch, hoe meer ongevallen, hoe beter ! misschien denken ze dan eens na, of staat NADENKEN niet in t spaans woordenboek, noch het woord RESPECT !!

  • Eddy Van overstraeten

    Top!!!!