Man in Noord-Ierland aangeklaagd na hoesten op agenten

REUTERS
In Noord-Ierland is een man aangeklaagd nadat hij op agenten had gehoest, terwijl hij zei dat hij door het nieuwe coronavirus is besmet. Dat heeft de politie van Ulster (PSNI) donderdag bekendgemaakt.

Toen woensdag politieagenten probeerden een man te arresteren voor agressie tijdens een huiselijke rel, zei die laatste door het coronavirus te zijn besmet. Hij hoestte doelbewust op de twee wetsdienaars, aldus de PSNI.

De 39-jarige man is aangeklaagd voor agressie en poging tot zware slagen en verwondingen. Nog vandaag (donderdag) moet hij voor een rechter in Belfast verschijnen.


Soortgelijke incidenten, waarbij al of niet politieagenten het slachtoffer waren, deden zich ook al elders in Groot-Brittannië voor.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.