Man heeft al 40 jaar dezelfde kerstboom in huis staan en heeft daar droeve reden voor

Neil Olson zette in 1974 een kerstboom in zijn woonkamer. Twee van zijn zes zonen trokken toen als soldaten naar de oorlog in Vietnam. Hij zwoer destijds de boom te laten staan tot zijn zes zonen met Kerst weer allemaal samen thuis in het Amerikaanse Wisconsin zouden zijn. De kerstboom is er anno 2014 nog altijd...

Olsons oudste zoon kwam gewond terug uit Vietnam en werd honderd procent invalide verklaard. Daardoor kan hij niet terugkeren naar het ouderlijke huis in Wausau met Kerstmis. Hij verblijft in een instelling in de staat Washington. "Ik heb er vijf weer thuis, maar niet de zesde", zegt Olson.

Daarom staat de kerstboom er dus nog altijd, exact zoals veertig jaar geleden. Met dezelfde versieringen, dezelfde slingers en dezelfde lichtjes. De naalden zijn wat vergeeld, maar ze zijn er nog.

"Dat heeft een reden", zegt de 89-jarige Olson aan de Wausau Daily Herald. "Het is bovennatuurlijk, zeg ik u." De man gelooft nog altijd dat ook zijn zesde zoon ooit thuiskomt voor Kerst. "Ik garandeer u: dan zullen de naalden er meteen afvallen."

AP