Man hakt vingers van vrouw af omdat ze studeert

afp
Een jaloerse man riskeert een levenslange celstraf in Bangladesh nadat hij de vingers van zijn vrouw heeft omgehakt omdat ze zonder zijn toestemming aan de universiteit was gaan studeren.

De 30-jarige Rafiqul Islam blinddoekte zijn 21-jarige vrouw Hawa Akhter en zei haar dat hij een verrassing voor haar had. Hij droeg haar op haar hand uit te steken maar in plaats van een cadeau te overhandigen hakte hij de vingers van haar hand af. Een familielid gooide de vingers nadien snel in de vuilbak zodat dokters ze niet meer zouden kunnen redden.

Islam, die in de Verenigde Arabische Emiraten werkt, had zijn vrouw gewaarschuwd dat ze moest stoppen met haar studies omdat ze anders de gevolgen zou moeten dragen. "Hij was woest", zegt politiechef Mohammed Saluddin. "Hij was jaloers omdat hij maar een simpel diploma had terwijl zij hogere studies wilde aanvatten."

Akhter leert nu om met haar linkse hand te schrijven en is vastbesloten haar studies verder te zetten. Ze woont inmiddels terug bij haar ouders. (hlnsydney/sps)