Man haalt uit met mes naar passanten in Marseille, politie neutraliseert dader

De politie neutraliseerde een man in het centrum van Marseille nadat hij met een mes had uitgehaald.
Twitter/Var-Martin De politie neutraliseerde een man in het centrum van Marseille nadat hij met een mes had uitgehaald.
Een man heeft in Marseille twee mensen met een steekwapen verwond, voordat de politie hem doodschoot, zo is uit politiebron vernomen. “De toestand wordt ingeschat door de antiterreurafdeling van het parket van Parijs, in overleg met het parket van Marseille”, meldde het parket van Parijs. De dader, geboren in 1983, was niet bekend bij de politiediensten.

De twee voetgangers die met het steekwapen verwond werden, zijn buiten levensgevaar. Toen de politie ter plaatse aankwam, trok de dader een vuurwapen, waarop de agenten het vuur openden. De dader raakte zwaargewond en stierf kort daarna. Een derde persoon raakte gewond door kogelsplinters.

Het incident gebeurde rond 16.45 uur op het kruispunt van de hoofdweg van het stadscentrum (la Canebière) met een drukke straat (rue de Rome). De brandweer en politie rukten talrijk uit en ook de procureur en burgemeester Jean-Claude Gaudin van Marseille begaven zich ter plaatse. 

“Er is op dit ogenblik niets dat toelaat het incident als een terreurdaad te beschouwen, maar we blijven verifiëren”, aldus procureur Xavier Tarabeux van Marseille.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • diane colman

    Ook mijn mening en als de feiten juist zijn moet de politie die heeft geschoten zich daarvoor niet verantwoorden.

  • Ingrid Charlier

    Zo moet dat onmiddellijk uitschakelen vooraleer er nog meer slachtoffers vallen.