Man gearresteerd na schoten in golfresort Trump

Professionele golfer Rory McIlroy op de Trump National Doral Blue Monster-golfbaan in 2016.
AFP Professionele golfer Rory McIlroy op de Trump National Doral Blue Monster-golfbaan in 2016.
In Miami is in de nacht van donderdag op vrijdag een man beschoten en gearresteerd nadat hij schoten loste in de Trump National Doral Miami, een golf- en hotelresort in Florida. De man riep anti-Trump leuzen. Dat zegt de politie.

"De verdachte kwam binnen en haalde de vlag van de stok aan de achterkant van het complex", zegt Juan Perez, directeur van de politie van Miami-Dade in de lobby van het resort. "Hij nam de vlag mee naar binnen en drapeerde ze op de balie. Dan begon hij anti-president Trump retoriek te roepen."

De verdachte, door de politie geïdentificeerd als de 42-jarige Jonathan Oddi uit Doral, is dan beginnen te schieten in de lobby.

Volgens Perez wachtte hij met schieten tot de politie aankwam. "We weten niet wat zijn bedoeling was. Het leek alsof hij onze agenten in een soort van hinderlaag wou lokken."

Volgens Perez had de man een geweer en schoot hij op het plafond en de luchters van het hotel. De politie schoot de man verschillende keren in de benen, aldus Perez. De schutter werd naar het ziekenhuis gebracht. De omgeving van zijn woning werd afgesloten. Volgens Perez "had de schutter veel kwaad kunnen doen, maar is hij daar niet in geslaagd."

De politie van Miami-Dade zegt dat er niemand beschoten is. Eén agent heeft een gebroken pols. "Het incident duurde minder dan een paar minuten", zegt Hernan Organvidez, hoofd van het politiedepartement van Doral.

Eric Trump, een van de zonen van de president, bedankte beide politiedepartementen op Twitter: "Elke dag houden jullie onze samenleving veilig. We zijn jullie erg dankbaar! "

Het golfresort van 800 hectare, buiten Miami, herbergt vier golfbanen, waaronder The Blue Monster, dat elk jaar gastheer is van een PGA Tour-evenement. Trump kocht het in 2012 voor 150 miljoen dollar.

Trump golfend op Trump National Doral in 2015.
Getty Images Trump golfend op Trump National Doral in 2015.2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Françoise Stevens

    Toch geen probleem ! Iedereen heeft toch het recht een wapen te dragen Mister Trump! Behalve als het in uwen hof is zeker...

  • Robert De Fruytier

    Als er ooit iemand van zijn familie geraakt zal worden(wat ik niet wens)dan zal hij wel nog eens ernstig nadenken over zijn wapenwet....