Man gearresteerd die zou geholpen hebben bij aanslagen Parijs

Op 9 januari 2015 schoot de politie Amedy Coulibaly dood. Hij had eerst een agente vermoord en gijzelde daarna een supermarkt in Parijs. Daar kwamen vier mensen om het leven.
EPA Op 9 januari 2015 schoot de politie Amedy Coulibaly dood. Hij had eerst een agente vermoord en gijzelde daarna een supermarkt in Parijs. Daar kwamen vier mensen om het leven.
In de regio Parijs is een 37-jarige man gearresteerd in verband met de aanslagen van januari 2015 in de Franse hoofdstad. Dat heeft BFMTV vandaag gemeld.

De man, die dinsdag werd gearresteerd, wordt ervan verdacht logistieke steun te hebben verleend aan Amedy Coulibaly, in het bijzonder bij het verwerven van wapens.

Daags na de aanslag op het satirisch weekblad Charlie Hebdo schoot Coulibaly een politieagente dood en nog een dag later schoot hij bij een gijzeling in een supermarkt vier aanwezigen dood. Bij een politiebestorming van de supermarkt kwam hijzelf om het leven.

De opgepakte man zit voor maximaal 96 uur vast in het belang van het onderzoek. Daarna volgt er al of niet een inverdenkingstelling.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.